Blinde vlek


De technologische evolutie dendert voort. Het gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te benen. Regelgeving en veiligheidsmaatregelen lopen altijd achter. Bijna onopgemerkt verdwijnt onze privacy en worden onze persoonlijke gegevens verkocht.


We worden omringd door robots en computers die ons zichtbaar en onzichtbaar bestuderen. Ze kunnen ons helpen, onze levens redden, maar ze kunnen ons ook op zorgwekkende wijze manipuleren...

‘Blinde vlek’ is een muzikale, acrobatische poging om je kritisch te laten kijken naar de gevolgen van de moderne technologie. Het gaat over de technologie die iedereen verb(l)indt. Daarmee gaat Het Houten Huis buiten de comfort-zone, zet aan tot nadenken. De spelers balanceren zowel letterlijk als figuurlijk op de rand van een afgrond, op de grens tussen ethisch en onethisch en manoeuvreren zich langs regels en richtlijnen. Ze draaien in cirkels en worden in slaap gesust. Laat je meenemen door de hypnotiserende muziek van Het Houten Huis, laat je verblinden door het geruisloze spel. Maar vooral ook: Word wakker!

De voorstelling sluit naadloos aan op het onderwerp omgaan met digitale technologie en media. Daarnaast zijn sociaal gedrag en samenleven en kinderrechten ook belangrijke onderwerpen van deze kunstzinnige, deels non-verbale voorstelling.

Voor deze voorstelling verweeft Het Houten Huis haar beeldende, muzikale stijl met die van gastregisseur van Wabi Sabi. Zijn voorstellingen maken actuele kwesties inzichtelijk en bespreekbaar door een combinatie van fysiek spel, tekst, dans en muziek. Op basis van journalistiek en documentair materiaal maakt hij theaterstukken die de schoonheid van de imperfecte mens laten zien.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=j6khdQ9GbV0

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje