Alleen op de wereld


Samen met troubadour Vitalis reist Remi de wereld rond. Zij verdienen hun geld door mensen te vermaken met hun aapje en drie honden. Op hun avontuurlijke zwerftocht treffen ze veel verschillende mensen op hun pad.


Het leven van Remi begint allesbehalve rooskleurig. Als baby is hij te vondeling gelegd. Hij wordt opgevoed door zijn pleegouders, die hem als achtjarige aan de troubadour verkopen.  Vitalis leert Remi echter dat iedereen een beetje alleen is op de wereld en dat je ondanks tegenslagen open kunt blijven staan voor de rijkdom van het leven.

Samen met Remi beleeft het publiek een ontroerende zwerftocht vol romantiek en symboliek. Zoals Vitalis Remi wegwijs maakt in het leven, maakt de verteller zijn publiek wegwijs in het verhaal. Regelmatig nodigt hij iemand uit op het podium om samen met hem het verhaal vorm te geven. Met veel humor (er gaat wel eens wat mis), interactie en geluiden geeft de verteller het verhaal vleugels.

‘Alleen op de wereld’ is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Hector Mallot uit 1878. Het bijna 150 jaar oude verhaal is al vele malen verteld, bewerkt, vertaald en verfilmd. Ook nu nog blijft het ontroeren. Deze kunstzinnige, fantasierijke en interactieve voorstelling gaat over zelfstandig zijn, verdriet dragen en accepteren wat je tegenkomt op je levenspad. Onderwerpen als sociaal gedrag en samenleven, en waarheid en zingeving vind je terug in dit verhaal. Zowel Remi als de verteller passen in de categorie helden, rolmodellen, schrijvers en andere kunstenaars.

Niels Brandaan Cotterink is een bevlogen vertelkunstenaar met een tomeloze verbeeldingskracht en rijke fantasie. Hij prijst zichzelf gelukkig dat hij van zijn liefde voor vertellen en verhalen zijn beroep heeft kunnen maken. Dat is precies wat je voelt als je naar hem luistert: hij is een verhalenverteller en theatermaker in heel zijn wezen.

Trailer

https://youtu.be/gNC48565jUM

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje