1-2tjes


Als je alleen danst doe je dat in je eentje en als je met zijn tweeën danst is dat een 1-2’tje!


In de zaal ligt een vierkante, rode vloer. De kinderen komen er aan drie zijden omheen zitten. Pal voor de neus van de kinderen ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. Ze dansen korte duetten, ‘1-2tjes’, op steeds een andere manier. Nog nooit zaten de kinderen zo dicht met hun neus bovenop een voorstelling.

Ieder kind ervaart deze korte dansvoorstelling op zijn of haar eigen manier. Na het duet gaat de workshopleider met hen in gesprek over wat ze hebben gezien en ervaren. Er is ruimte voor alle ervaringen. Na het gesprek gaan de kinderen zelf actief aan de slag. Ze ondervinden tijdens de workshop wat de voorwaarden zijn om tot samenwerking te komen in dans. Als afsluiting zien de kinderen een fragment van het duet nogmaals, maar dan op andere muziek en vanuit een ander perspectief. Is het anders de tweede keer?

Deze kunstzinnige, interactieve, non-verbale voorstelling met workshop gaat over diversiteit en eigenheid, en sociaal gedrag en samenleven.

De Stilte stimuleert de speelse leerdrift van kinderen met voorstellingen en dansactiviteiten. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Het gezelschap telt 12 dansers en presenteert jaarlijks 200 voorstellingen, 450 dansduetten en 1.100 workshops.

Trailer

https://youtu.be/YGUGcNRAMSA

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje