Nieuwsbrief | BplusC in de kinderopvang

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, activiteiten en ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees hieronder het laatste nieuws!

Geef een prentenboek cadeau!

Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen
Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.
Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. 

Een zonnig ijsberen verhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer! Het boek ligt nu in de boekhandel voor maar € 2,99

Op de site vind je nog meer lestips, tekeningen, een audio-avontuur en een vertelplaat.
Kijk snel op de website van Geef een prentenboek cadeau
Op Prentenboeken in alle talen wordt het boek voorgelezen in ruim 25 talen.


BoekStartwebinar op 1 juni

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders en pedagogisch medewerkers over ‘Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips!’ (op donderdagavond 1 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!


Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is nog hartstikke goed voor hun taalontwikkeling ook! Hoe zorg je ervoor dat jij en het kind plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar op donderdagavond 1 juni (20.00 uur), dat ook boordevol nieuwe boekentips zit. Na afloop weet je meer over de voorleesontwikkeling van kinderen en heb je allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen.

Meld je snel aan voor het BoekStartwebinar en geef het door aan ouders!

 

BoekStartdag bij BplusC!


Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de derde BoekStartdag plaats.
Op drie locaties (Nieuwstraat/ Merenwijk/ Stevenshof) zitten medewerkers van 10.30-12.30 uur klaar. Er is tijd en ruimte om vragen te stellen, er kan een quiz worden gedaan en er zijn natuurlijk genoeg boeken om uit voor te lezen en uit te lenen.