Nationale voorleesdagen 2021

Voorlezen is een feest!

Tijdens De Nationale Voorleesdagen vanaf woensdag 20 januari kunnen kinderen van 0 tot en met 6 jaar genieten van het Prentenboek van het Jaar, Coco kan het! van de Nederlandse auteur en illustrator Loes Riphagen (Gottmer). Dit jaar hebben wij een online programma. Vanwege de lockdown zijn de activiteiten verlengd tot en met 12 februari.

Prentenboek van het Jaar 2021 is Coco kan het! van de Nederlandse auteur en illustrator Loes Riphagen. Loes Riphagen zal onze hoofdspreker zijn op het online inspiratiefestival op maandag 18 januari van 19.00 uur tot 20.15 uur.

Coco kan het!  
Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Een mooi gekleurd prentenboek voor peuters en kleuters over het krijgen van zelfvertrouwen. 

Het prentenboek van het jaar wordt door veel prominenten -waaronder de burgemeesters van Leiden en Leiderdorp- voorgelezen, ook online. De Nationale Voorleesdagen zijn er voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voor hun taalontwikkeling, kennis, fantasie en zelfvertrouwen is het talige contact tussen voorlezer en kind erg belangrijk. De werkgroep Nationale Voorleesdagen Leiden en Leiderdorp belicht dit graag op allerlei manieren! 

Online bijeenkomst voor ouders en begeleiders
Teuny Dibbits, pedagogisch adviseur van het CJG, en Özlem Cetin, BoekStart-coach van BplusC geven donderdag 28 januari een online bijeenkomst over zelfvertrouwen bij dreumesen, peuters en kleuters. Hoe kun je je kind stimuleren uitdagingen aan te gaan en ondersteunen bij spannende dingen? Hoe helpt voorlezen daarbij? Een gratis informatief uur met tips voor ouders en professionals. Meld je nu aan!

Voorleesfeestmarkt 0-6 jaar 
Ook de Voorleesfeestmarkt gaat digitaal. Van 20 januari tot en met 12 februari zijn er (interactieve) filmpjes en links te vinden naar activiteiten voor baby’s, peuters, kleuters en hun (groot)ouders. 

Lid worden van de bibliotheek
Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van Coco zolang de voorraad strekt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de BplusC bibliotheken. Kijk hier voor meer informatie.

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter voor leuke foto's en voorleestips! 

Veel voorleesplezier met De Nationale Voorleesdagen 2021!  

Werkgroep De Nationale Voorleesdagen: 
Inge Mooiman, Jeugdboekhandel Silvester
Yvonne van Rooyen, SPL 
Gerda de Groot, CJG 
Y
vonne Groenland, Smallsteps  
Fariidah van Leeuwen, JES Rijnland  
Annemarie van Kommer, FloreoKids  
Marianne van Leeuwen, RK Basisschool de Singel  
Marie Mattijssen en Eliza den Boer, BplusC  
Sanne Kettenis en Jolanda van Mulken, de Kinderhaven