Kinderen

4 t/m 12 jaar

Ons doel is de fantasie van kinderen te prikkelen en samen creatief aan de slag te gaan. Dit doen wij door workshops en activiteiten samen met onze culturele partners te organiseren. Je kunt hierbij denken aan een workshop robots programmeren, een schilderles of een wandeling door de wijk waar we de mooiste muurschilderingen bekijken. Ook zorgen wij voor online activiteiten op onze social media kanalen.

Ons programma is altijd na schooltijd en organiseren wij samen met onze culturele partners (de musea in Leiden en culturele aanbieders zoals een muziekschool of zelfstandig docent). Het liefst werken wij vraaggericht, als kinderen graag dansles willen krijgen gaan wij op zoek naar een geschikte dansdocent. Hebben de kinderen nog geen idee wat zij willen doen? Dan bedenken wij zelf een gevarieerd aanbod.

In het voorjaar van 2021 starten wij met een verlengde schooldag voor de leerlingen van de Brede School Merenwijk, in samenwerking met SOL en Jeugdtheaterhuis Leiden. Ook gaan wij zodra het weer kan in de focuswijken (Noord, Slaaghwijk, Mors en Zuidwest) workshops organiseren, bijvoorbeeld met het project Nu of Noord!

Kun je niet wachten tot die tijd? Ga dan thuis aan de slag met de Culturele Citytrip.

Heb je vragen over ons programma voor kinderen? Of heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Stuur dan een mail naar
cultuurcoach@bplusc.nl.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is. Wil jouw zoon of dochter op creatieve les maar is het lesgeld een probleem? De Cultuurcoaches helpen graag met een aanvraag bij het Jeugdfonds.

Op de website van het Jeugdfonds kun je lezen hoe dit gaat. Op de Ouderkaart kun je zien welke informatie het Jeugdfonds nodig heeft.

Voor contact over een aanvraag bij het Jeugdfonds kunt u een mail sturen naar cultuurcoach Sophie Graven.