Kinderen

4 t/m 12 jaar

Het is belangrijk dat kinderen aan kunst & cultuur doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het belangrijk is voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Ons doel is de fantasie van kinderen prikkelen en samen creatief aan de slag gaan. Dit doen wij door activiteiten te organiseren. Je kunt hierbij denken aan een workshop robots programmeren, een schilderles of een verlengde schooldag. Wij organiseren deze activiteiten samen met culturele partners zoals de Leidse musea, muziekscholen of zelfstandige docenten. Het liefst werken wij vraaggericht, als kinderen graag dansles willen krijgen gaan wij op zoek naar een geschikte dansdocent. Hebben kinderen nog geen idee wat zij willen doen? Dan bedenken wij zelf een gevarieerd aanbod!

Activiteiten

Ga op expeditie door je wijk met onze culturele wandelingen of speel met het hele gezin ons bordspel Culturele Citytrip. Kijk gerust ook bij onze voorgaande projecten om te zien wat wij nog meer hebben georganiseerd de afgelopen tijd! 

Heb je vragen over ons programma voor kinderen? Of heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Stuur dan een mail naar cultuurcoach@bplusc.nl.

Verwonder om de Hoek

Cultuurcoach Leiden is betrokken bij het regionale project Verwonder om de Hoek, in de Leidse wijken Stevenshof, Zuidwest en de Mors. Klik hier voor meer informatie over het project.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is. Wil jouw zoon of dochter op creatieve les maar is het lesgeld een probleem? De Cultuurcoaches helpen graag met een aanvraag bij het Jeugdfonds.

Op de website van het Jeugdfonds kun je lezen hoe dit gaat. Op de ouderkaart kun je zien welke informatie het Jeugdfonds nodig heeft.

Voor contact over een aanvraag bij het Jeugdfonds kunt u een mail sturen naar cultuurcoach@bplusc.nl