Sevgi Özyörük

Sevgi Özyörük

(Thuiswonende) ouderen, zorg & communicatie
Leiden Zuidwest & Mors
Mail: s.ozyoruk@bplusc.nl 

Hoi allemaal, mijn naam is Sevgi. Ik ben 31 jaar en ik woon in Leiden. Hiervoor heb ik de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming gedaan in Den Haag. Na het afronden van mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt in het sociaaldomein. Momenteel ben ik met veel plezier een van de Leidse cultuurcoaches! Ik vind het super leuk om te werken in de wijken en zoveel mogelijk kinderen, ouderen en mensen in de zorg te verbinden met kunst en cultuur.  

Verder houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden, samen te koken/eten en te filosoferen over het leven. Ook lees ik graag en maak ik foto’s van alle mooie dingen in de wereld om mij heen. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Neem jezelf en het leven niet te serieus. Relativeren begint met zelfspot/humor. 

Welk boek zou je iedereen aanraden?

De logica van geluk – Mo Gawdat 
Milk and honeyRupi Kaur 

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Bij mijn vorige baan moest er met spoed iets geregeld worden voor een cliënt. Na veel heen en weer gebel, kon ik helaas toch niets betekenen voor deze cliënt. Ik vertelde dit aan de cliënt, verwachtend dat hij enorm teleurgesteld zou zijn. In plaats van teleurgesteld zijn, zei hij ‘Het geeft niet, want ik heb gezien dat u er oprecht alles aan heeft gedaan om mij te helpen. Ik zie dat u echt hart heeft voor het werk wat u doet.’  

Dilemma's 

Muziek of TV 
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond 
Film of Boek