Myrthe Zonneveld

Myrthe Zonneveld

Kinderen, ouderen & communicatie
Mail: m.zonneveld@bplusc.nl 

Mijn naam is Myrthe Zonneveld. Ik groep 3 schreef ik in mijn taalschriftje dat ik ‘sangeres’ wilde worden. Niet verwonderlijk dus dat ik ging studeren aan de Dutch Academy of Performing Arts voor Musical Artiest & Onderwijsassistent. Tijdens mijn opleiding mocht ik spelen in musicals als Soldaat van Oranje en bij Van Hoorne Entertainment in de voorstelling Lang Geleden. Na mijn afstuderen ben ik (musical)lessen gaan geven, speel ik (educatieve) voorstellingen en zing ik bij vintage zangtrio The Key Sisters. Sinds maart 2020 ben ik aan de slag gegaan als Cultuurcoach in Leiden. Mijn doel is iedereen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met kunst & cultuur, zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is! 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Niet denken, maar doen! 
 

Welk boek zou je iedereen aanraden?

Ik ben dyslectisch en houd daarom niet zo van lezen. Een kleine tip van een dyslect, voor een dyslect. De thrillers van Simone van der Vlugt zijn eenvoudig en duidelijk geschreven. “De reunië” heb ik met veel plezier gelezen.  

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Tijdens de musicallessen die ik geef, krijg ik wel eens te horen van ouders dat ze vinden dat ik zelf op het podium hoor te staan in plaats van mijn leerlingen! Dat vind ik heel tof om te horen. Mij geeft het veel voldoening om mijn passie over te brengen op mijn leerlingen! 

Dilemma's 

Muziek of TV
Bellen of Mailen
Thee of Koffie
Ochtend of
Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond
Film of Boek