Maja van der Plas

Maja van der Plas

Kinderen, (thuiswonende) ouderen & zorg
Leiden Noord & Slaaghwijk
Mail: m.vanderplas@bplusc.nl 

Hoi! Ik ben Maja, kunstliefhebber, beeldend kunstenaar en cultuurcoach. Ik ben 28 jaar en opgegroeid aan de kust. Ik heb met veel plezier een opleiding genoten tot beeldend vaktherapeut. In mijn opleiding  leerde ik  mensen te helpen met kunst. Als cultuurcoach hoop ik zoveel mogelijk levens te kunnen verrijken met kunst en cultuur. Echt een voorrecht om mensen te kunnen inspireren, te zien genieten en en een stukje ontwikkeling mee te kunnen geven. Naast deze baan maak ik (semi-)abstracte schilderijen en ben ik net gestart met het maken van installatiekunst, mijn absolute passies. Ook ben ik intens dol op mijn lieve vrienden, zingen in mijn kamerkoor VOZ, veel kleur dragen, poezen, mijn hart eruit dansen en nieuwe dingen of plekken ontdekken. Ik ontmoet je graag in de wijk! 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het beste advies wat ik ooit heb gekregen heb is: Het lijkt alsof mensen/wij weten wat ze/we doen maar uiteindelijk klungelen we allemaal maar wat aan en dan gaan we dood. Én dat is helemaal oké. Wat een bevrijding. 

Welk boek zou je iedereen aanraden?

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman. Fantastisch boek. 

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Een vriend vertelde me ooit dat hij in mij de unieke combinatie zag van het ‘kinderlijk’ speels (durven) zijn én het bezitten van een zekere ‘volwassen’ wijsheid tegelijkertijd.

Dilemma's

Muziek of TV 
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond 
Thriller of Roman 
Stad
of Natuur 
Kat of Hond 
Film of Boek