Kevin Jolly

Kevin Jolly

Teamleider ouderenzorg
Mail: k.jolly@bplusc.nl

Ik ben Kevin Jolly en woon samen met mijn vriendin en dochter in Leiden. Ik heb Geneeskunde gestudeerd en na mijn afstuderen ben ik iets heel anders gaan doen, namelijk een toneelopleiding in Amsterdam.
Ik heb vijftien jaar met
mijn eigen groep langs theaters door het land gereisd en locatieproducties georganiseerd. In 2010 werd mijn voorstelling uitgeroepen tot één van de drie beste van dat jaar. Sindsdien zijn al mijn shows door BNN-VARA uitgezonden op televisie. Ook ontving ik in 2015 De Stijgend Applaus, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de vereniging van Schouwburg- en Concertzaaldirecteuren.

Sinds twee jaar ben ik met veel plezier Cultuurcoach in Leiden, waarbij ik samen met Ilse het team coördineer. Daarnaast houd ik me bezig om kunst en cultuur van waarde te laten zijn binnen de zorg. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Toen ik klein was, vertelde mijn vader zelfverzonnen verhalen aan mijn broers en aan mij. Die eindigden altijd op dezelfde manier: 'Er liggen drie appels op tafel. Eén voor de verteller, één voor wie luisterde en één voor wie de moraal van het verhaal heeft begrepen.' 

Welk boek zou je iedereen aanraden?

Dat zijn er zoveel. Van romans tot stripalbums, van korte verhalen tot poëziebundels. Ik maak voortdurend lijstjes met boekentips die ik vrienden ongevraagd mail of geef ze een boek omdat ik vind dat ze dat echt moeten lezen. 
 
De indrukwekkendste roman die ik dit jaar las, is Stilte door de Japanse schrijver Shusaku Endo. Over een boek wordt tegenwoordig te snel gezegd dat het een meesterwerk is, maar Stilte is er dus echt één. Zelden zo’n meeslepend verhaal gelezen dat in een paar honderd bladzijden het wezen van de mens diepgravend analyseert. Een boek dat je niet met droge ogen kunt lezen. Heb ik al gezegd dat het een meesterwerk is?

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Als je peuter-dochter naar je toe rent, op schoot kruipt en je omhelst, dan kan de rest van de wereld je gestolen worden.

Dilemma's

Muziek of TV
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond
Film of Boek