Ilse Kalisvaart

Ilse Kalisvaart

Teamleider kinderen, communicatie & culturele instellingen
Mail: i.kalisvaart@bplusc.nl

Hoi! Ik ben Ilse, 30 jaar en woon in het mooie Leiden. Mijn passie? Mensen! Ik vind het leuk anderen te ontmoeten, nieuwsgierig te zijn naar verschillende leefwerelden en te zorgen dat ieder mens zich gezien voelt. Ik heb dan ook met veel plezier de opleiding Psychologie en Criminologie gevolgd en daarna met verschillende doelgroepen gewerkt. Ook kan ik erg genieten van kunst en cultuur. Dansen, muziek maken, tekenen of naar het theater gaan zijn dingen die ik graag doe. Kunst en cultuur heeft voor mij iets magisch: door creatief bezig te zijn wordt er iets in je geraakt. Verder vind je mij veel in de natuur, op de mountainbike of met vrienden en familie.

Mijn liefde voor mensen en kunst en cultuur komt samen in de rol van Cultuurcoach. In mijn werk vind ik het allerleukst om verschillende mensen te ontmoeten, om uiteindelijk bewoners te helpen door kunst en cultuur. Naast mijn rol als Cultuurcoach help ik mensen graag op andere manieren. Daarom volg ik op dit moment ook een opleiding om als professioneel coach te kunnen gaan werken, bijvoorbeeld voor mensen die ergens op vastlopen en een extra duwtje nodig hebben.

We gaan elkaar zien, tot snel!

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Mijn moeder is echt een goeroe als het gaat om ‘leven met de dag’ en genieten van de kleine dingen. Wanneer ik me druk kan maken om dingen ver in de toekomst, vertelt zij me altijd daar nog geen zorgen over te maken en vooral te genieten van wat het leven ons vandaag biedt.

Welk boek zou je iedereen aanraden?

Poe, een hoop! Ik lees zelf graag boeken over psychologie. De boeken van Brené Brown zijn daarin wel favoriet. Ook vind ik ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman heel tof.  

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Ik vind het belangrijk om met een open blik naar mensen te kijken en niet te snel te oordelen. Ik ben dan stiekem wel trots wanneer goede vrienden teruggeven dat ze graag bij mij komen voor een luisterend oor.

Dilemma's

Muziek of TV 
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond
Film of Boek