Eva Kreuger

Eva Kreuger

Werkgroep kinderen, zorg, ouderen en communicatie
Mail: e.kreuger@bplusc.nl

Hoi, ik ben Eva Kreuger, ik kom uit Haarlem en ga daarom de komende tijd flink aan de slag om Leiden goed te leren kennen! Als Cultuurcoach hoop ik aan veel mooie projecten te kunnen werken om mensen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Ik heb fotografie gestudeerd aan de kunstacademie in Breda en werk, naast deze nieuwe baan, al een aantal jaar als zelfstandig kunstenaar. In Haarlem heb ik een atelier in broedplaats Nieuwe Vide waar ik graag veel tijd door breng.

Ik hou van het samen maken en uitvoeren van nieuwe ideeën en laat me graag verassen door alles dat de culturele sector te bieden heeft. Ik heb heel veel zin om kennis te maken met wat er allemaal in Leiden gebeurd, in de wijken en in de rest van de stad!

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Ik had op de basisschool nog wel eens moeite met de lesstof, toen ik van iemand hoorde dat kunstenaar ook een beroep was en dat je daarvoor naar de kunstacademie kon gaan wist ik zeker dat ik daar naartoe moest!

Welk boek zou je iedereen aanraden?
Op dit moment lees ik The Buried Giant van Kazuo Ishiguro en tot nu toe is het erg mooi.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?
Ik heb laatst mijn eerste kunstwerk verkocht en ik vond het toch wel een groot compliment dat iemand nu mijn werk thuis heeft!

Dilemma's
Muziek of TV 
Bellen of Mailen 
Thee of Koffie 
Ochtend of Avond 
Thriller of Roman 
Stad of Natuur 
Kat of Hond
Film of Boek