Voorstellingen met tolk NGT

Afgelopen april zijn wij een zoektocht gestart naar gebruikers van gebarentaal. Samen met hen en de Leidse Schouwburg zijn wij gaan onderzoeken hoe wij theaterbezoek voor iedereen toegankelijker kunnen maken.

Het dier, het dier en het beestje - Theater Artemis

In oktober 2021 was de voorstelling “Het dier, het dier en het beestje” te zien in de Leidse Schouwburg. Zondag speelde Theater Artemis een reguliere voorstelling en op maandag mochten de leerlingen van groep 6-8 van de basisscholen in Leiden een bezoekje brengen aan de Schouwburg.

Eén van de scholen die op bezoek kwam was Auris College - De Weerklank. Leerlingen van De Weerklank kunnen moeite hebben met spreken, woorden onthouden en begrijpen of met duidelijk maken wat ze bedoelen. Daarnaast zijn een aantal leerlingen van De Weerklank slechthorend.

Om deze voorstelling voor iedereen toegankelijk te maken, vroegen wij tolk Leanne om deze voorstelling te voorzien van Nederlandse gebarentaal. Deze samenkomst vormde een prachtig geheel en er werd genoten van de voorstelling.

Wil willen Theater Artemis, de Leidse Schouwburg en natuurlijk Leanne heel hartelijk bedanken voor deze mooie samenwerking.