Verwonder om de Hoek

Wist je dat Cultuurcoach Leiden meewerkt aan het project Verwonder om de hoek? Wij coördineren dit project in drie Leidse wijken: Stevenshof, Zuidwest en de Mors. 

Verwonder om de hoek is dé plek waar kinderen hun passies ontdekken. Want leren en ontdekken doe je niet alleen op school, dat doe je overal en altijd, een leven lang. Bij Verwonder om de hoek kun je zien wat er bij jou 'om de hoek' allemaal te doen is. Alle activiteiten - binnen én buiten schooltijd - in alle wijken en gemeenten in de regio Holland Rijnland zijn te zoeken en te boeken via deze website.

Verwonder om de hoek verbindt leerkrachten, ouders/verzorgers, buitenschoolse organisaties en aanbieders van educatieve activiteiten met elkaar. Denk aan musea, theaters, kunstencentra, schooltuinen, onderzoekslabs en nog veel meer. We werken samen aan een 'leerecosysteem' waar al het educatieve aanbod samenkomt. In een ecosysteem is alles op elkaar afgestemd, bij ons ook!

Ook komen wij langs op school met een aantal workshops. Zo kunnen kinderen kennismaken met nieuwe activiteiten! Misschien ontdekken ze wel dat ballet, drummen, beestjes ontdekken, proefjes doen, of robots ontwerpen, helemaal bij hun past. Als ze iets leuk vinden, kunnen ze daarna daarin verder verdiepen met een reeks workshops. Nog steeds enthousiast? Word lid van een bestaande club of vereniging, of zorg dat er een nieuwe wordt opgericht. 

Of je nu iets wilt doen met cultuur, natuur, technologie of wetenschap, met Verwonder om de hoek krijgen kinderen de kans hun passies te ontdekken.

Klik op de infographic om deze te downloaden.