Bericht van Willem van Moort

De kop van het nieuwe lesseizoen is eraf. We zijn gestart met de proeflesweken in alle disciplines en iedereen bij BplusC heeft zich tot het uiterste ingespannen om zoveel mogelijk nieuwe en bestaande leerlingen binnen te krijgen en te houden.  

De eerste voorzichtige inschatting is dat de impact van de afgelopen coronaperiode op het aantal inschrijvingen beperkt is gebleven tot een daling van gemiddeld 5-10%. Dat is natuurlijk reden tot zorg en aanvullende maatregelen zijn niet uitgesloten, maar valt mee vergeleken met collega organisaties in het land en de verwachtingen eerder dit jaar 

We hebben de afgelopen maanden diverse maatregelen getroffen om de financiële gevolgen van corona zo beperkt mogelijk te kunnen houden en de gemeente Leiden steunt de C5 – de vijf grootste culturele instellingen in de stad – waar mogelijk.  

Dat geeft vertrouwen voor de rest van dit bijzondere jaar 2020. 

We moeten echter ook alert blijven. Het aantal nieuwe besmettingen in Leiden ligt aanzienlijk hoger dan in andere delen van het land en het blijft heel belangrijk om ons te houden aan de coronaprotocollen en collega’s en klanten, leerlingen en bezoekers waar nodig te wijzen op onze gedragsregels.  

Laten we er met elkaar de schouders onder blijven zetten en ervoor zorgen dat onze bibliotheek- en leslocaties veilig open blijven. 

Willem van Moort