Afdeling P&P: Evenementen tijdens corona

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen mogen er geen (grote) evenementen meer plaatsvinden. Toch is en wordt er vanuit de afdeling P&P hard gewerkt om alles wat nog wél kan zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. 

Zo was er op 28 oktober jl. een Debat in de Bieb en op 30 oktober een Open Podium in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis. Bij beide avonden was er beperkt publiek aanwezig (op basis van het aantal toegestane personen per ruimte tot een maximum van 30); iedere bezoeker had vooraf gereserveerd. Ook de Van boek tot doek-filmavond in de Merenwijk is doorgegaan, onder dezelfde voorwaarden. 

Daarnaast is onze afdeling samen met de afdeling ICT hard bezig geweest om een livestream op te zetten, waardoor het debat en het Open Podium ook door mensen thuis konden worden gevolgd. Dit is een enorme klus, maar van groot belang in deze tijd, om zichtbaar te blijven naar buiten toe en aan de opdracht van de gemeente te voldoen.  

 

Leids Luister Festival

28 november staat het Leids Luister Festival gepland. Onder de huidige omstandigheden kan het niet plaatsvinden zoals de voorgaande edities: bezoekers gingen volgens een route naar verschillende locaties, met op elke locatie een andere verteller met een mooi verhaal. Dat brengt teveel mensen op de been. 

Daarom hebben we een plan B bedacht: alle vertellers komen op één locatie, verdeeld over twee tijdsblokken. Er is een maximaal aantal zaalkaartjes beschikbaar, daarnaast kun je ook een kaartje kopen voor de livestream.  

Kleine geschiedenis, grote verhalen

Een dag later sluiten we Nederland Leest af met Kleine geschiedenis, grote verhalen. Deze middag in bibliotheek Nieuwstraat staat in het teken van verhalen vertellen. We hebben een professionele storyteller, Shah Tabibi, die zijn licht zal laten schijnen op Nederlandse tradities met humor en verbazing. Daarnaast mag iedereen in het publiek die dat wil een verhaal vertellen. Deze middag wordt mogelijk ook via livestream uitgezonden.  

Livia Vliegen 
Projectleider P&P