Kort nieuws

BiebBende | Leids Luister Festival | Bibliotheek Leiderdorp

Leids Luister Festival

Vorig jaar was het Leids Luister Festival een groot succes! Daarom komt er op 30 november een tweede editie, weer i.s.m. het Taalmuseum. Op 5 locaties in de Leidse binnenstad kun je in intieme sfeer luisteren naar bijzondere en persoonlijke verhalen. Bijvoorbeeld over de ervaringen van een operatieassistent in een militair ziekenhuis in Afghanistan, over een spectaculaire Leidse moordzaak (verteld door burgemeester Lenferink) of over wijn in de wereldliteratuur. Meer informatie over de negen verhalen vind je in de flyer.

Nieuw is dat de kaartverkoop dit jaar online gaat, via Eventbrite. Een kaartje voor een van de 10 routes (met elk 3 verhalen) kost slechts
€ 5. Met het soeparrangement (ook € 5) krijg je na afloop een kopje soep met een drankje bij Grand Café de Burcht. 

We zoeken nog collega's die aan de slag willen als verhalenleider of gastheer/vrouw. Lijkt je dat wat? Meld je aan bij projectleider Livia Vliegen!

Gezocht! Deelnemers voor de BplusC BiebBende. Maak de bieb nóg leuker voor kinderen!

BplusC zoekt vijf kinderen (8-12 jaar) die bibliotheek Merenwijk willen helpen nog leuker te worden! Heb of ken jij (klein)kinderen die het leuk vinden om mee te denken? 

De BiebBende komt drie keer bij elkaar om, onder begeleiding, ideeën te bedenken hoe de bibliotheek voor kinderen leuker, spannender of gekker kan worden! Alle ideeën zijn welkom. Het is op woensdagmiddag (20, 27 november en 11 december van 14.15 tot 16.15 uur) in bibliotheek Merenwijk. 

Aanmelden of meer informatie? Mail Jorien via Jorien@BplusC.nl of bel 071-5161622.

Bibliotheek Leiderdorp gaat verhuizen

De Sterrentuin in Leiderdorp wordt in 2020 verbouwd. Daarom verhuist bibliotheek Leiderdorp tijdelijk naar een andere locatie. Op maandag 6 januari openen wij de deuren in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9 in Leiderdorp. Om deze verhuizing voor te bereiden, is de bibliotheek vanaf maandag 16 december 3 weken gesloten. De verwachting is dat de verbouwing ongeveer een jaar gaat duren. Wat betekent dit voor bibliotheekleden? Lees verder...