Kort nieuws

Aftermovie Carrousel | ICT-tip over 'de cloud' | Inspiratiefestival De Nationale Voorleesdagen

Aftermovie Carrousel

Bekijk de aftermovie van het kindercultuurfestival Carrousel. 

Op vrijdag 18 oktober vond de vierde editie van Carrousel plaats. Dit keer organiseerde de cultuurcoaches Anja en Sophie het kindercultuurfestival in Libertas, Huis van de Buurt Morschwijck. De 250 bezoekers konden meedoen met Circus Miloco, leren handletteren bij Studio Saf en een karikatuurtekening laten maken bij tekenaar Rob Worst. Maar natuurlijk waren er ook kinderoptredens en professionele optredens, zoals Dansblok, Dixieland Crackerjacks en nog veel meer…
Check alle activiteiten van de cultuurcoach op www.BplusC.nl/doemee.

ICT-tip | Ontrafelen van het mysterie: wat is de cloud?

Ik kan me voorstellen dat “de cloud” voor veel mensen redelijk mysterieus is. Bij deze tip wil ik dus vooral duidelijkheid verschaffen.

Laten we beginnen met iets wat heel simpel te vatten is: je slaat een bestand op jouw thuiscomputer op en op een USB-stick. Wat je met die handeling doet, is op een fysiek object een aantal superkleine transistortjes omschakelen met elektriciteit, beter bekend als “ik zet het op mijn harde schijf” of “ik zet het op mijn stick”.

Dit is heel intuïtief: net als je vroeger in een dossierkast een bestand stopte, plaats je nu een bestand op een stuk elektronica. Lees verder... (download)

Inspiratiefestival De Nationale Voorleesdagen

Ben je bij BplusC aan het werk voor jonge kinderen of geïnteresseerd in kinderboeken voor kinderen tot 6 jaar? Dan is het inspiratiefestival in Het Leidse Volkshuis op 8 januari met o.a. de lezing van Bas Maliepaard (boekenrecensent bij Trouw) misschien iets voor jou! Check de uitnodiging...