HR-nieuws

Lees hier over inloggen bij AFAS Online, het pensioenfonds Openbare Bibliotheken, Goodhabitz en onze nieuwe collega Kimberley!

Inloggen AFAS Online via sms stopt vanaf 1 januari 2022

Gebruik AFAS Pocket of een van de alternatieven

Om in te loggen op onze AFAS Insite omgeving is een twee-factorauthenticatie nodig. Sommige collega’s doen dit via een sms. AFAS heeft ons laten weten dat inloggen met twee-factorauthenticatie via sms stopt met ingang van 1 januari 2022. De reden van deze wijziging is dat sms als tweede factor voor het inloggen niet de veiligste keuze is. Zo is inloggen met sms kwetsbaar voor onderschepping. Daarom wordt geadviseerd om AFAS Pocket te gebruiken. Hier vind je een uitleg hoe je kunt overstappen van sms naar AFAS Pocket. Ook is het mogelijk een authenticator app te gebruiken. Hoe je dat kunt instellen, lees je hier.

 

Pensioenfonds Openbare Bibliotheken

Vraag het de expert

Het bestuur van het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken zoekt regelmatig nieuwe manieren om haar achterban goed te informeren over de keuzes die gemaakt worden. Zo hebben zij nu een tweetal video’s gemaakt waarin zij uitleg geven over de pensioenpremie en kosten en over duurzaam beleggen.

 

Oost west, thuis best?

Helaas lopen de besmettingen weer op en heeft de overheid het advies om thuis te werken weer dringender geformuleerd. Om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken, heeft GoodHabitz een aantal trainingen en tips op een rijtje gezet onder de noemer Oost west, thuis best. Inlog voor GoodHabitz kwijt? Gebruik dan de optie ‘Wachtwoord vergeten?’ op de inlogpagina. Heb je (nog) geen inlog? Vraag deze dan aan via HR@BplusC.nl.

 

Collectiviteitskorting zorgverzekeringen

Ook voor 2022 heeft de VOB voor de leden collectieve zorgverzekeringen afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea en VGZ.

Alle BplusC medewerkers én vrijwilligers (inclusief gezinsleden) profiteren van de kortingen op de premies. De VOB heeft voor leden weer de maximale wettelijke korting van 5% bedongen op de basispremie bij zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ. Naast deze korting biedt Zilveren Kruis Achmea een korting van 12,5% op alle aanvullende verzekeringen.

VGZ biedt een korting van 10% op aanvullende verzekeringen.

 

In dienst

  • Kimberley Smit (projectleider I&O)

Uit dienst

De volgende twee collega's gaan uit dienst.

  • Sophie Graven (Cultuurcoach A)
  • Floor Geerlings (medewerker Facilitair)

Kimberley stelt zich voor

Hallo collega’s,

Mijn naam is Kimberley Smit. Ik ben 35 jaar en afkomstig uit Rotterdam. Ik woon daar samen met mijn man en zoontje van 6 jaar.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar musea, theaters en de bioscoop. Naast een cultureel hart, heb ik ook een groen en sociaal hart. Zo heb ik bijvoorbeeld een project opgezet ‘De Troepgroep’, waarbij kinderen afval prikten in ruil voor een activiteit in de buurt. Daarnaast ben ik graag bezig in mijn eigen wijk met bijvoorbeeld straatfeesten etc. Sinds 1 november ben ik werkzaam bij BplusC als projectleider cultuureducatie. Ik zie er naar uit om kunst en cultuur te verstevigen in het onderwijs. Een aantal van jullie heb ik inmiddels ontmoet, hopelijk de rest ook binnenkort.

Groetjes,

Kimberley