Bericht van Willem van Moort

Oplopende besmettingscijfers, zorgelijke deskundigen, coronapersconferenties en aangescherpte maatregelen. We worden weer overspoeld met coronanieuws en het voelt of we weer terug bij af zijn.  

We peppen onszelf en elkaar elke keer weer op om ons aan te passen en door te gaan, hoewel dat niet makkelijk is. Net gewend dat ‘er weer wat kan’, nu moeten we alweer nadenken over maatregelen of zelfs het afblazen van geplande activiteiten en evenementen.  

Dat geldt ook voor het aangekondigde personeelsfeest van 17 december a.s., dat gelet op de actuele corona ontwikkelingen helaas niet door kan gaan. Het gaat me zeer aan het hart dit besluit te moeten nemen, maar het risico om met zo een grote groep collega’s bij elkaar te komen, is te groot en kunnen we niet nemen.   

Gelukkig staat deze nieuwsbrief ook vol met goed nieuws, zoals zekerheid voor onze Cultuurcoaches en hogere structurele subsidie voor Digitale inclusie.   

Ook zijn we een stap dichterbij een nieuwe BplusC muziekschool aan de Oude Vest, waar alle muziekeducatie, -programmering en -activiteiten die nu in het Rapenburg en het Muziekhuis plaatsvinden een mooie plek kunnen krijgen.  

Wethouder Yvonne van Delft heeft haar voorstel aan de gemeenteraad voor een volwaardig Cultuurhuis onlangs toegelicht in een persconferentie. Verderop in deze nieuwsbrief kun je de volledige persconferentie terugluisteren. Het mooie aan het voorstel is dat het pand een grondige opknapbeurt krijgt en aangepast wordt aan de eisen van een moderne muziekschool: functioneel, duurzaam en betaalbaar. De definitieve besluitvorming zal pas in de loop van 2022 plaatsvinden. 

Voor de bibliotheek van de toekomst in het centrum, is nog geen concreet voorstel. Wel heeft de wethouder een update gegeven van de lopende onderzoeken naar de meest geschikte plek.  

Na vele jaren van onzekerheid lijkt er nu toch echt een oplossing in zicht voor de huisvestingsproblematiek van BplusC in het centrum. Twee moderne (waarvan een al concreet), duurzame locaties waar alle functies van BplusC kunnen bloeien en met volop ruimte en gelegenheid tot samenwerking. Ik word er blij van!   

Willem van Moort