HR-nieuws

Uit de cao Openbare Bibliotheken

Ter beschikking stellen cao’s aan werknemers
Op grond van de wet en artikel 80 van de cao OB 2020-2022 zijn werkgevers verplicht de cao OB 2020-2022 (digitaal) ter beschikking te stellen aan hun werknemers. De digitale versie vind je hier.

Eenmalige uitkering aan werknemers
Uiterlijk op 31 maart 2022 betaalt werkgever een eenmalige uitkering aan de daarvoor in aanmerking komende werknemers. Die verplichting heeft de werkgever op grond van navolgend artikel in de cao OB 2020-2022:

Artikel 18- Eenmalige uitkering 2022
1. Ter compensatie van koopkrachtverlies betaalt de werkgever in 2022 eenmalig aan de werknemer met een voltijd dienstverband een incidentele uitkering ad € 300,- (driehonderd euro) bruto (eenmalige uitkering).
2. De eenmalige uitkering aan een werknemer met een deeltijd dienstverband wordt naar rato berekend.
3. Voorwaarde voor het recht op deze eenmalige uitkering is dat de werknemer op 1 maart 2022 in dienst is bij de werkgever.
4. De werkgever betaalt de eenmalige uitkering aan de werknemer, die daarvoor in aanmerking komt, tegelijk met de betaling van het salaris over de maand maart 2022, uiterlijk op 31 maart 2022.


Functieboek OB/KE

Cao-partijen van de CAO Kunsteducatie en de CAO Openbare Bibliotheken zijn één gezamenlijk functieboek (functiewaarderingssysteem) voor de branche kunsteducatie én openbare bibliotheken overeengekomen: het Functieboek OB/KE. Alle werkgevers die vallen onder een van de hierboven genoemde cao's moeten het nieuwe Functieboek OB/KE met ingang van het nieuwe cursusseizoen implementeren: vanaf 1 september 2022, maar uiterlijk 1 januari 2023. Eerder invoeren is toegestaan. Dat betekent een behoorlijke inspanning van de organisaties. Het Functieboek OB/KE is een generiek functieboek dat alle functies in beide branches dekt.
De komende periode zullen we hier binnen BplusC dus ook hard mee aan de slag gaan. Uiteraard houden we jullie op de hoogte!

Nieuwe Functie

  • Roos Derichs - is per 1 april 2022 aangesteld als Projectleider Bibliotheekvernieuwing en legt haar taken als Projectleider Website neer
  • Lotte van Rhijn - is per 1 maart 2022 aangesteld als Projectmedewerker Facilitair

In dienst

  • Diana Kölker - Projectleider Taalhuis
  • Noortje van Hooff - Oproepkracht Klantenservice
  • Morwenna Boulter - Medewerker Facilitair
  • Paula Braun - Projectleider Website
  • Lia Sneyers - Begeleiders Leesclubs
  • Tim Assmann - Begeleiders Leesclubs

Uit dienst

  • Lani van Schie - Medewerker Marketing en Communicatie

Even voorstellen: Diana Kölker

Sommige collega’s hebben mij vast al zien rondwandelen in de Nieuwstraat maar ik zal me nog even uitgebreider aan jullie voorstellen. Mijn naam is Diana Kölker en sinds 7 maart ben ik in dienst bij BplusC als Projectleider Taalhuis. Hiervoor ben ik zeventien jaar zelfstandig aan het werk geweest onder de naam ‘Dialoog’. Als communicatieadviseur help ik organisaties met het bepalen van de juiste communicatiestrategie, het ontwerpen van huisstijlen en campagnes en het vormgeven en produceren van boeken. Daarnaast ben ik sinds 2020 vrijwilliger bij Taalhuis Rijn en Venen en help ik mijn taalmaatje op weg naar een studie en baan.

Ik ben geboren en getogen in Boskoop en woon hier nog steeds samen met mijn gezin. Met mijn man, twee zoons (16 en 18 jaar) en hond Puck wonen we hier midden in het groen. In mijn vrije tijd ben ik het liefst ‘offline’. Dan ben ik aan het lezen, tuinieren, struinen of aan het tekenen. Momenteel ben ik aan het experimenteren met ‘wilde inkt’; zelfgemaakte inkt van (natuurlijke) materialen uit mijn omgeving. Om daar vervolgens (ook heel wild) mee te schilderen. Het resultaat geeft soms inspiratie voor lopende projecten maar is vooral erg leuk om te doen.

De laatste jaren gaat mijn interesse uit naar ‘social design’ en zet ik me op een creatieve manier in om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen. In 2017 was ik mede-initiator van de eerste Cultuurproeverij in Boskoop. Een dag waarop meer dan 1.000 kinderen in Boskoop kennismaakten met muziek, dans en kunst en zo hun talent konden ontdekken. Ook bij mij is die dag een zaadje geplant en is mijn zoektocht naar een zinvolle invulling van mijn werkzaamheden begonnen. Ik ben dan ook heel blij dat deze reis me uiteindelijk bij BplusC heeft gebracht!

 

Even voorstellen: Noortje van Hooff

Beste collega’s,

Mijn naam is Noortje van Hooff. Ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Delft. Sinds 16 februari 2022 ben ik in dienst van BplusC als Oproepkracht Klantenservice. Ik ben geboren in Veldhoven waar ik heb gewoond tot ik Psychologie ging studeren in Nijmegen. Tijdens de studie heb ik als oproepkracht gewerkt bij de bibliotheek Gelderland Zuid. Ik ruimde vaak boeken op en hielp ook weleens aan de balie. Na een aantal jaren in de psychologie gewerkt te hebben, merkte ik dat dit toch niet helemaal bij me paste. Ik besloot opzoek te gaan naar een baan bij de bibliotheek omdat ik wist hoe fijn ik het vond om in deze omgeving te werken. In mijn vrije tijd ga ik o.a. graag wandelen, houd ik van lezen en doe ik vrijwilligerswerk bij de Wildopvang in Delft waar wilde dieren opgevangen worden. Ik kijk er naar uit om alle collega’s te leren kennen en samen te werken bij BplusC.

Groetjes, Noortje

 

Even voorstellen: Paula Braun

Hallo collega’s,

Mijn naam is Paula Braun en op 1 maart ben ik begonnen als projectleider website en hou me bezig met de (door)ontwikkeling van de website van BplusC . Ik heb hier 10 uur per week voor en plan mijn uren wisselend in op dinsdag, woensdag of donderdag.

Ik ben 53 jaar en woon in Den Haag en heb altijd in of voor bibliotheken gewerkt, veel in functies die raakvlakken hebben met bibliotheekautomatisering. Zo heb ik als product manager gewerkt bij een leverancier van een bibliotheeksysteem (niet VSmart) en heb ik voor de VOB / Bibliotheek.nl het vorige landelijk aanvraagsysteem Zoek&Boek / Aanvragen ontwikkeld en uitgerold. Bij de Bibliotheek Schiedam heb ik het project van verhuizing naar en verbouwing van de locatie de Korenbeurs gerealiseerd. Moeite waard om een kijkje te nemen als je een keer in Schiedam bent.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand, om te wandelen of lekker met een boek van de zon te genieten.

Hartelijke groet,

Paula