Afdeling I&O

Lezen over Oekraïne en Rusland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over die regio? Lezen kan helpen om de oorlog beter te begrijpen. Leescluborganisatie Senia organiseert daarom verdiepende leesclubs Oekraïne/Rusland.



Boeken over Oekraïne en Rusland
Senia selecteerde vijf boeken die inzicht geven in de oorlog en de al langer schurende relatie tussen Rusland en Oekraïne, vanuit historisch, economisch, politiek en cultureel oogpunt: Aleksandra (Lisa Weeda), De schaduw van de Grote Broer (Laura Starink), Het verloren koninkrijk (Serhii Plokhy), Rode hongersnood (Anne Applebaum) en Verhaal van een leven (Konstantin Paustovski).

Werkwijze Leesclub
De leesclub Oekraïne/Rusland bestaat uit drie online boekbesprekingen. Hierbij wordt telkens één publicatie besproken. Dit gebeurt aan de hand van leeswijzers met informatie over de boeken, de auteurs en de contexten. De leeswijzers garanderen interessante gespreksstof. Senia brengt belangstellenden (maximaal zes) samen in een leesclub. Deelnemers ontmoeten elkaar tijdens een online kennismaking. Aan de hand van Senia’s selectie boeken kiezen deelnemers drie titels om te bespreken. Tevens worden de data en tijden van de drie besprekingen gezamenlijk vastgelegd.

Kosten & aanmelden
De kosten voor de leesclub Oekraïne/Rusland (drie bijeenkomsten en leeswijzers) bedragen € 21,50. Zie voor meer informatie en aanmelden www.senia.nl.