Bericht van Willem van Moort

Wat een feest: de les- en bibliotheeklocaties zijn weer open!

We hebben onze leerlingen, bibliotheekleden en andere bezoekers hartelijk ontvangen met bloemen in de BplusC-kleuren en tijdens de lockdown is enorm hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle locaties er tiptop uitzagen bij de heropening.

We hebben nog steeds te maken met beperkingen en strenge voorwaarden, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de vele blije gezichten en reacties van klanten en collega’s.
Op zaterdag 5 juni gaan nieuwe versoepelingen in, waarvan ook BplusC profiteert. Daarover ontvang je nog een aparte corona-update. 

Tegelijk met de heropening van onze locaties is het platform Verwonder om de Hoek gelanceerd. Verwonder om de Hoek is een ‘leerecosysteem’ waar al het educatieve aanbod samenkomt en op elkaar wordt afgestemd. Het verbindt leerkrachten, ouders/verzorgers, buitenschoolse organisaties en aanbieders van educatieve activiteiten met elkaar. Denk aan musea, theaters, kunstencentra, schooltuinen, onderzoekslabs en nog veel meer. Of je nu iets wilt doen met cultuur, natuur, technologie of wetenschap, met Verwonder om de Hoek krijgen kinderen de kans hun passies te ontdekken en via de website kun je zien wat er bij jou ‘om de hoek’ allemaal te doen is. Alle activiteiten - binnen én buiten schooltijd - in alle wijken en gemeenten in de regio Holland Rijnland. BplusC is een van de partners van Verwonder om de Hoek.
Verderop in deze nieuwsbrief vind je meer over de feestelijke lancering van het platform en enkele hartverwarmende filmpjes van zeer enthousiaste jonge deelnemers aan de BplusC-activiteiten in de wijken. Je vindt ook het jaarverslag over 2020 met niet voor niets als ondertitel ‘Inhoudelijke vernieuwing, ook in tijden van corona’. Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel we met elkaar hebben gepresteerd, ondanks alle uitdagingen waar corona ons voor heeft gesteld én met een positief financieel resultaat.

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat de soepele heropening van de locaties en de BplusC-vernieuwing dankzij jullie allen mogelijk is gemaakt. Opnieuw heel erg bedankt en veel complimenten voor al jullie onvermoeibare inzet voor BplusC!

Willem van Moort