Bericht van Willem van Moort

Sinds 11 mei jl. zijn de coronamaatregelen geleidelijk aan versoepeld. Ook bij BplusC kunnen we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, zowel op onze bibliotheek- als leslocaties. 

Net als de overheid volgen ook wij een geleidelijk stappenplan. Op basis van de ervaringen die we opdoen, zal de dienstverlening geleidelijk aan verder worden uitgebreid.

Voor sommigen van jullie en ook voor onze klanten gaan de stappen die we zetten niet snel genoeg, voor anderen juist veel te snel. In de wetenschap dat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken, is en blijft ons uitgangspunt dat we alleen dienstverlening aanbieden als dat veilig en verantwoord kan, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers.
We werken conform de vastgestelde brancheprotocollen en volgen de richtlijnen van de veiligheidsregio’s en het ministerie.

Er is bijna dagelijks sprake van voortschrijdend inzicht en veranderende omstandigheden, richtlijnen en protocollen. We doen ons uiterste best alle verschillende belangen zo goed mogelijk te wegen en – met de kennis van nu – de juiste keuzes te maken. Ik realiseer me dat we de afgelopen maanden veel hebben gevraagd van jullie flexibiliteit en aanpassingsvermogen en dat lang niet iedereen altijd tevreden is met de keuzes die worden gemaakt. Het is goed dat we hierover met elkaar de discussie voeren en tegelijkertijd blijven vertrouwen in de gezamenlijke BplusC-koers.

Het is heel fijn om te mogen ervaren dat we in tijden van crisis met z’n allen de schouders eronder zetten en vaak het onmogelijke mogelijk maken. Ook dat is de Plus van BplusC!

Willem van Moort