Bericht van Willem van Moort

Een volle nieuwsbrief zo vlak voor de zomervakantie met een terugblik op de personeelsbijeenkomsten van afgelopen maand en weer veel nieuws over de vernieuwing.

In de Nieuwstraat wordt de buitenkant geschilderd en neemt de uitvoering van de Bibliotheekvernieuwing Top 5 steeds zichtbaarder vormen aan. De geluidsstudio is weg en biedt volop ruimte aan de vernieuwde jeugdhoek met o.a. een fantastisch boekenmeubel in de vorm van een vis, vliegtuig of een van de andere modellen waarin dit meubel kan worden veranderd.
Er is een “nieuwe boeken”-kast gekomen, de entree is opgefrist met mospanelen en er staan planten door de hele bibliotheek, wat gelijk een heel andere sfeer creëert.
De conciërgewoning wordt gereedgemaakt om vanaf september ruimte te geven aan o.a. de stafafdelingen P&O en FA.

In Het Leidse Volkshuis wordt hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de start van het cursusseizoen 2019-2020. Ook het Volkshuis wordt aan de buitenkant geschilderd.

Tussen al dit huisvestings- en vernieuwingsgebeuren door hebben we ook nog van een aantal collega’s afscheid genomen en nieuwe collega’s aangesteld en een convenant afgesloten met Erfgoed Leiden e.o.

Verder vind je in deze nieuwsbrief veel informatie over de nieuwe tarieven, zowel bij de bibliotheek als bij Lessen & Cursussen, en over het speerpunt ‘Alles begint met samenspel’.

Voor nu veel leesplezier en alvast een heel fijne zomervakantie gewenst.

Willem van Moort