HR-nieuws

Nieuws van HR

Betaald ouderschapsverlof per 2 augustus 2022

Ouders hebben tot hun kind 8 jaar oud is recht op onbetaald ouderschapsverlof. Dit verlof is maximaal 26 keer het aantal uren van hun werkweek. Vanaf 2 augustus 2022 kunnen zij hiervan 9 werkweken betaald ouderschapsverlof opnemen en daarvoor een uitkering van UWV krijgen. De belangrijkste punten op een rij:

  • Betaald ouderschapsverlof duurt minimaal 1 en maximaal 9 werkweken.
  • Ouders kunnen het verlof flexibel opnemen. Bijvoorbeeld een aantal uren per dag verdeeld over meerdere weken.
  • Ouders moeten het verlof opnemen binnen 1 jaar na de geboorte van het kind. Of binnen 1 jaar na opname in het gezin, als het om een adoptie- of pleegkind gaat en het kind nog geen 8 jaar is.
  • Niet opgenomen werkweken betaald ouderschapsverlof kunnen ouders nog wel opnemen als onbetaald ouderschapsverlof.
    De uitkering betaald ouderschapsverlof kan worden aangevraagd, nadat minimaal 1 keer het aantal uren van de werkweek verlof is opgenomen.
  • Het recht op de uitkering, de hoogte van de uitkering en hoe ouders deze kunnen aanvragen, hangt af van de situatie van de ouder.

Meer informatie vind je op de website van UWV of kun je opvragen bij de afdeling HR via HR@BplusC.nl.

Verlof in Afas

Voor een aantal medewerkers geldt dat het verlof bijgehouden wordt in Afas. Onlangs bleek dat er een instelling niet goed gestaan heeft, waardoor het systeem onbestaand verlof uit 2017 en 2018 is gaan opnemen. Het totaal saldo klopt nog steeds. Blijkt maar wel weer dat in een systeem ook fouten kunnen sluipen. Mocht je twijfels hebben of je verlofsaldo klopt, of hierin iets raars tegenkomen, laat het dan a.u.b. even weten door een mail te sturen naar HR@bplusc.nl

Introductie Janneke Houben

Hoi, ik ben Janneke en werk sinds half mei als Cultuurcoach in Leiden! Ik heb altijd met veel plezier als mode- en print designer gewerkt. Omdat ik graag meer wilde dan alleen maar mooie dingen ontwerpen, ben ik weer gaan studeren. Na een jaar HBO-verpleegkunde switchte ik naar de master Crossover Creativity aan de HKU. Een opleiding waarbinnen ik me verder ontwikkelde in de richting van design, gedrag en maatschappelijk welzijn, waarbij ik mijn skills als creatief projectbegeleider verder heb uitgebreid.

Na een lange ‘after-study’ reis zag ik de vacature van Cultuurcoach, en was het voor mij duidelijk: hier wil ik graag werken! Kunst en cultuur bereikbaar maken voor iedereen en inzetten om het welzijn binnen de maatschappij te versterken!

Verder woon ik sinds 2 jaar samen met mijn man in Katwijk zodat we veel kunnen surfen & zwemmen.

Veel groeten, Janneke

 

Uit dienst
Sarah van Aken (stagiaire HR)
Valéria Nagy (projectmedewerker I&O)
Willem van Moort (Raad van Bestuur)
Wim Millenaar (docent Muziek)
Andrea Vasi (docent Muziek)

40 jaar in dienst:
Jolanda de Boer
Astrid de Bree