Afdeling I&O

E-Learning Tip

Voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale geletterdheid een gratis e-learning
(duur 1,5 uur).

Een introductie tot digitale geletterdheid
In de toekomst zijn digitale vaardigheden onmisbaar.
Digitale geletterdheid is dan ook urgent. Maar wat is digitale geletterdheid, waarom is het belangrijk en waar begin je?
De e-learning waar jij op het punt staat aan te beginnen biedt handvatten om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan.

Daarnaast word je aangespoord na te denken over de rol die jij - binnen jouw organisatie - wilt pakken.
De e-learning is in eerste instantie bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die met het onderwijs werken (po en vo), maar bevat ook handige informatie voor iedereen die graag een basis wil opdoen van digitale geletterdheid.

Roos Derichs

Cultuurcoach Leiden

De Cultuurcoaches brengen cultuur naar je toe. Vóór en samen met jou organiseren wij culturele activiteiten voor jong en oud in de Leidse wijken. Laat je leiden naar cultuur!

Kunst op Recept is weer van start gegaan!

Soms zit je niet lekker in je vel als gevolg van het verliezen van je baan, het overlijden van een dierbare of een andere ingrijpende gebeurtenis of omdat je je eenzaam voelt. Dan kan Kunst op Recept je helpen. Creatief bezig zijn, je op een andere manier uiten en geïnspireerd raken geven weer zin. Dat is wat Kunst op Recept samen met jou wil bereiken.

Kunst op Recept bestaat uit zes gratis lessen van een uur, gegeven door professionele kunstdocenten in Leiden. Schilderen, zingen, muziek maken, toneelspelen, schrijven of fotograferen. Wat vind jij leuk? Wat zou jij willen doen?

Iedereen vanaf 13 jaar en ouder kan meedoen. Aanmelden gaat via jouw huisarts, praktijkondersteuner, psycholoog of andere eerstelijnszorgverlener. Bespreek of Kunst op Recept geschikt is voor jou en vraag om een verwijzing. Kijk voor meer informatie op www.kunstopreceptleiden.nl

Pluk de dag in de Mors en Zuidwest
In samenwerking met Incluzio laten de Cultuurcoaches (thuiswonende) ouderen van de wijken Mors & Zuidwest kennismaken met kunst & cultuur door middel van films, lezingen en workshops. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er ruimte voor sociaal contact en worden de bezoekers creatief uitgedaagd.
Zo kwam Naturalis op 28 juni langs in woon- /zorgcentrum De Parelvissers om een lezing te geven over het project Verwildering van de natuur in Zuidwest.

Op donderdag 7 juli is er een workshop ‘stipkunst’ in Huis van de Buurt Morschwijck. Doe creatief mee met het maken van patronen met verfstippen op keramiek. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en aanmelden kan via de seniorencoach in het buurthuis

Dinsdag 12 juli komt Museum De Lakenhal naar Huis van de Buurt Vogelvlucht met een bijzondere Memorabel-workshop, speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Onder begeleiding van een medewerker van het museum zal naar een aantal kunstobjecten worden gekeken, waarover we vervolgens met elkaar in gesprek gaan. Hierbij geldt ook er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar aanmelden cultuurcoach@bplusc.nl.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Verwonder om de Hoek is in volle gang!

In de afgelopen weken zijn wij bij de basisscholen in Leiden Zuidwest en de Stevenshof op klassenbezoek geweest voor Verwonder om de Hoek. We hebben kennis gemaakt met de scholen en leerlingen en verteld over het ‘Om de Hoek’ project. Samen met de leerlingen hebben we onderzocht wat zij graag willen leren op het gebied van cultuur, natuur, technologie en wetenschap. Wij vinden het erg belangrijk om te weten waar hun interesses liggen, zodat we workshops kunnen organiseren die zo goed mogelijk aansluiten. Binnenkort gaan wij ook nog op bezoek bij de basisscholen in de Mors.

Na de zomervakantie gaan we starten met de workshops binnenschools waarna leerlingen zich kunnen opgeven voor de buitenschoolse workshops, want leren en ontdekken doe je niet alleen op school, dat doe je overal en altijd, een leven lang! Meer informatie over Verwonder om de Hoek kun je vinden op www.verwonderomdehoek.nl.

Zomeractiviteiten
Net als vorig jaar organiseren wij, als onderdeel van het zomerprogramma van SOL weer diverse culturele workshops voor kinderen in de Leidse wijken zoals, werken met keramiek, verschillende dansstijlen ontdekken, fotograferen met je smartphone en nog veel meer...

Iedere maandagmiddag vinden de workshops plaats in Leiden Noord (locatie Het Gebouw) & Slaaghwijk (De Toekomst) en op woensdagmiddag in Zuidwest (Vogelvlucht) & in de Mors (Morschwijck).
Wil je meer weten over de zomeractiviteiten? Klik dan hier!

Cultuurcoach Leiden wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en BplusC.
Kijk voor meer informatie op www.cultuurcoachleiden.nl of volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!