Herinrichting bibliotheek Het Gebouw

Begin januari is er hard gewerkt om Het Gebouw nog aantrekkelijker te maken voor leden en bezoekers. 

Wat is er aangepakt?

Er is nu bij de entree een prettige leesruimte gerealiseerd waarnaast ook de tijdschriften voor volwassenen staan. Dit was de plek waar vroeger het transport stond, waardoor bezoekers zowel bij het betreden van de bibliotheek, als het weggaan, langs deze rommelige ruimte moesten. Dat is nu verleden tijd en dat deze nieuwe plek gewaardeerd werd bleek wel, er ging meteen een klant zitten werken op haar laptop.

Het Taalhuis heeft een mooie ruime plek gekregen hij het raam achterin. Veel meer zichtbaar en uitnodigend. We hopen dat de gebruikers van het Taalhuis hier met (nog meer) plezier aan de slag gaan.

Op de plek van het Taalhuis staat nu collectie voor de jongste jeugd; Boekstart en AP. Ook hier is een fijne plek gecreëerd voor ouder en kind om te verblijven, met een bank voor de ouders en een lage tafel en stoelen voor de kinderen. En zo ook minder weggestopt en beter aangesloten op de prentenboeken collectie. Er is een aparte IDO ruimte gecreëerd op de plek waar Boekstart stond. Hier kunnen klanten rustiger in gesprek gaan met onze collega’s en/of vrijwilligers over overheid gerelateerde zaken. Deze plek is ook dicht bij de balie zodat je ook makkelijk iets op de computer kunt opzoeken.

Ook is er is een verzoek gedaan aan ICT om de multifunctional (de printer/ kopieermachine) te verplaatsen naar de vlakke vloer zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Nu moet je nog een trap op om te betalen via de betaalautomaat of als je wilt printen, en daardoor was deze faciliteit niet voor iedereen goed toegankelijk. Dat wordt hiermee ook opgelost.  

Door de herinrichting is de locatie ruimtelijker gemaakt en lichter. Er is nu ook beter te benutten ruimte voor zitten en werkplekken. Je merkte ook direct dat bezoekers er gebruik van gingen maken, heel fijn! 

Collega’s die hierbij geholpen hebben: heel hartelijk dank voor jullie hulp!