Bericht van Willem van Moort

Beste collega’s, 

Het nieuwe jaar is alweer even op weg, maar allereerst voor jullie allen de allerbeste wensen voor 2022! 

Het nieuwe jaar is gelijk goed van start gegaan. Zeer positief is dat de wethouder Cultuur, Yvonne van Delft, vaart blijft maken met de plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe plek voor de BplusC Muziekschool aan de Oude Vest. Zij heeft haar plannen op donderdag 13 januari gepresenteerd in de commissie Werk en Middelen. Een belangrijke stap om goedkeuring te krijgen van de gemeenteraad voor de benodigde investering van EUR 7 mln.  

Verder verloopt het certificeringstraject zeer voorspoedig. Tijdens de auditdagen in december heeft de auditcommissie met een groot aantal collega’s, samenwerkingspartners en leerlingen gesproken. Het voorlopige rapport hebben we inmiddels ontvangen en dat ziet er goed uit. We verwachten binnenkort het officiële bericht te ontvangen dat BplusC weer voor 4 jaar is gecertificeerd. Zodra het kan zullen we tijdens een feestelijk persmoment de drievoudige certificering (Taalhuis, Bibliotheekwerk en Cultuur en Taal) vieren en vol trots de bordjes op de gevel(s) van onze locaties bevestigen! 

Door de tijd waarin we leven en de maatregelen die daarbij horen, neemt zowel het ziekteverzuim als het quarantaineverzuim toe bij onze medewerkers. Hierdoor neemt de druk op de andere collegas toe en zijn wij zelfs genoodzaakt sommige locaties een dag of een dagdeel te sluiten 

Een ander gevolg van de maatregelen is dat veel collega’s regelmatig te maken krijgen met toenemende agressie van bezoekers, bibliotheekleden en leerlingen. Waar nodig wordt extra (beveiligings)personeel ingezet om een veilige omgeving voor iedereen te kunnen waarborgen.   

Dat BplusC – onder deze vaak lastige omstandigheden – elke dag opnieuw een fijne, gastvrije plek kan bieden, waar iedereen welkom is, is fantastischDit wordt gezien en namens het MT grote waardering dat jullie dit mogelijk maken 

Ik hoop van harte dat we in 2022 minder last van coronamaatregelen zullen hebben dan de afgelopen twee jaren en het leven en ons werk weer een normaal ritme kan hervinden zonder van persconferentie naar persconferentie te gaan.  

Voor nu veel leesplezier met de eerste nieuwbrief en op naar een veelbelovend 2022! 

Willem van Moort