Bericht van Willem van Moort

De uitdagingen die voor ons liggen in 2019-2021 laten zich samenvatten in één woord: VERNIEUWING. Als deze BplusCetera één ding duidelijk maakt dan is het wel dat we hier met volle kracht mee van start zijn gegaan.

 

Je vindt in deze nieuwsbrief o.a. de Bibliotheekvernieuwing Top 5 en meer informatie over Design Thinking: een aanpak en manier van denken om innovatie op een creatieve manier vorm te geven en draagvlak te creëren door klanten en medewerkers in het proces te betrekken.

Op het gebied van huisvesting zijn de voorbereidingen voor ons vertrek uit de Oude Vest in volle gang en is de zolder in de Nieuwstraat aangepakt. De vloer is geëgaliseerd, waardoor er ruimte is gekomen voor extra werkplekken. Verder wordt gewerkt aan een doorbraak vanuit de zolder naar de voormalige conciërgewoning, die zal zorgen voor een veilige vluchtweg en meer inval van daglicht.

De offerte 2019-2021 wordt uitgewerkt in jaarplannen met concrete activiteiten in een duidelijk tijdpad. Ter voorbereiding op de officiële certificering, die voor 2021 gepland staat, hebben we een tussentijdse zelfevaluatie naar de auditcommissie verstuurd.

Los van dit alles gaat de 'gewone' gang van zaken ook door en hebben we bijv. De Nationale Voorleesdagen en de Week van de Poëzie gevierd en hebben veel muzikanten meegespeeld in een van de orkesten tijdens het traditionele Winterconcert van het JSR.
De regionale kranten stonden er bol van!

Willem van Moort