Bericht van Willem van Moort

Beste collega’s, 

Na het Taalhuis is ook de BplusC Bibliotheek en Kunst- en cultuureducatie gecertificeerd! De driedubbele certificering is een belangrijk kwaliteitskeurmerk en voorwaarde voor subsidiëring door de gemeente(n). En het resultaat is om trots op te zijn, met op vrijwel alle onderdelen een score die ruim boven het landelijk gemiddelde ligt. Binnenkort zullen de gevelbordjes door wethouder Van Delft feestelijk worden onthuld. 

De afgelopen maand hebben we – voor het eerst in de historie van BplusC – een locatie (bieb Merenwijk) enkele uren moeten sluiten vanwege bezettingsproblemen. Door de hoge besmettingscijfers en quarantaineverplichtingen was het niet mogelijk de locatie op een veilige manier open te kunnen houden. Het nieuws verspreidde zich snel en heeft een aantal verrassende nieuwe vrijwilligers opgeleverd, een aantal gemeenteraadsleden hebben de handen uit de mouwen gestoken en geassisteerd in de bibliotheek Nieuwstraat.  

Verder stelt in deze nieuwsbrief het nieuwe hoofd Lessen & Cursussen, Yașam Hancilar, zich aan jullie voor. We zijn heel blij dat het is gelukt een uitstekende kandidaat voor deze functie te vinden. Yașam start per 1 maart a.s. en we heten hem van harte welkom bij BplusC! 

Willem van Moort