Facilitair weetje

Draaiboeken

Ik hoor veel gezucht en gesteun in de gangen. "Moet ik daar een draaiboek voor maken?!" Standaard hoor ik Miranda dan enthousiast roepen: "Ja, natuurlijk!" "Voor elke dag 1?" "Ja, natuurlijk!"

Waarom heeft V&F een draaiboek nodig? Heel simpel. In het draaiboek staan alle vragen aan de afdeling geclusterd in één document. Dit zorgt ervoor dat alle voorbereidingen en benodigdheden voor een evenement of activiteit overzichtelijk bij elkaar staan en dat we op de dag zelf iedereen kunnen informeren wat er verwacht wordt. In de weken voorafgaand aan het evenement/de activiteit plaatsen mijn V&F-collega's er ook opmerkingen bij over of en hoe de zaken geregeld zijn. Als we met z'n allen in één draaiboek werken, zijn er ook korte communicatielijnen.

De draaiboeken staan allemaal op I:\Iedereen\BplusC Facilitaire Zaken\Draaiboeken. Laat het de afdeling per mail weten als je een draaiboek klaarzet of er op een later tijdstip iets in verandert, of bespreek dat met je contactpersoon (meestal Miranda of Lotte). We krijgen helaas niet automatisch een seintje.

Vind je het moeilijk om een draaiboek in te vullen? Neem gerust contact op met Miranda of Lotte, voor uitleg of hulp. Draaiboeken moeten uiterlijk 2 weken van te voren klaar staan in de map, zodat wij nog voldoende tijd hebben om alles wat er in de draaiboeken gevraagd wordt, uit te voeren.

In het Projectoverleg onder leiding van Liva Vliegen wordt het huidige format van het draaiboek verbeterd en aangevuld met de wensen qua pr, steeds in relatie tot de jaarplanning.

Volgende maand: materialen reserveren