Nieuws P&O

Loopbaanadvies of ontwikkelcheque? | In en uit dienst

Loopbaanadvies of ontwikkelcheque?

Aanbod Rijksoverheid: kosteloos een ontwikkeladvies volgen

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland konden vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. In één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd en daarmee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid in 2020 kan bekostigen. Er zijn wel andere mogelijkheden om advies te krijgen over (bij)scholing of het zoeken en solliciteren naar (ander) werk. Klik hier voor meer informatie

Ontwikkelcheque Stichting BibliotheekWerk (alleen beschikbaar voor wie onder de cao OB valt)

Het aanbod van Stichting BibliotheekWerk (SBW) voor werknemers om gebruik te maken van een ontwikkelcheque heeft meer betrekking op coaching en de eigen ontwikkeling. Samen met een gecertificeerde coach kan een werknemer bespreken waar hij nu staat in zijn carrière, hoe hij de toekomst voor zich ziet en wat hij daarvoor nodig heeft. Denk hierbij aan loopbaanplanning en scholing, maar ook werkplezier en de balans in werk en privé. Alle gesprekken zijn bedoeld voor de eigen persoonlijke ontwikkeling van de werknemer.

In dienst

Lisette Schouten - Coördinator KS Centrale & KS-adviseur

Hi allemaal!

Graag stel ik mij op deze manier aan jullie voor. Ik ben Lisette Schouten en ik ben sinds een maandje aan het werk als coördinator Klantenservice. Ik kom uit Leiden/Leiderdorp en ik woon sinds een jaar samen met mijn vriend in het gezellige Roelofarendsveen. Mijn achtergrond ligt vanuit mijn studie in de media, ik ben ook een tijdje werkzaam geweest bij de lokale omroep van Leiden. Daarna heb ik als coördinator gewerkt voor een onderwijsondersteuner en nu ben ik met veel zin begonnen aan deze nieuwe uitdaging! Graag schud ik degenen die ik nog niet ontmoet heb binnenkort een elleboogje 😉 

Groetjes Lisette

Carlos Lechner - Coördinator Talen L&C

Na mijn eindexamen aan het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest (met zes talen en geschiedenis) en mijn studie Spaans in Leiden (met bijvak Italiaans), heb ik aan diverse universiteiten Spaans gedoceerd, dertien jaar in de Verenigde Staten en vijftien in Nederland. Daarnaast heb ik ook lang vertaald, onder andere voor de Wereldomroep, eerst in het Spaans, en later, na mijn terugkomst uit de VS, in het Engels. Sinds vorig jaar geef ik hier NT2, waar ik veel plezier aan beleef. Als coördinator Talen hoop ik het komende jaar vooral voort te bouwen op het werk van mijn voorgangers, Léonie van der Geest en Bärbel Nieuwenburg, om samen met jullie deze ongewisse tijden zo goed mogelijk door te komen. 

Margo Fontijne - Docent viola da gama en gambaconsort

Mijn naam is Margo Fontijne, ik volg per 1 september Ivanka Neeleman op als docent viola da gamba en gambaconsort.
Naast een leven vol muziek maken weten de privéleerlingen mij zo goed te vinden dat ik een flinke lespraktijk heb aan huis.
Ook ben ik actief als uitvoerend musicus in diverse oude muziekensembles. Zowel docerend als uitvoerend werk betekenen veel voor me.
Vroeger heb ik ook kinderen en jongeren lesgegeven – een discant is een mooie maat voor kinderen vanaf een jaar of 6, en ik heb zelfs langere tijd muziek op schoot gegeven – maar al mijn huidige leerlingen zijn volwassenen. Ik doe dit werk bijzonder graag en vind het belangrijk om mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor mijn instrument en repertoire te delen en door te geven. De mooiste momenten liggen in de kleine en grotere overwinningen, in de vreugde van werkelijk (samen) muziek maken, in het delen van liefde voor prachtig repertoire. Niveau maakt me daarbij werkelijk niets uit.
Buiten af en toe periodes van invalwerk, is de Muziekschool voor mij nieuw en ik vind het interessant om uit te vinden of het klopt wat ik denk: dat werken binnen een grotere instelling meerwaarde heeft. Zie er ook naar uit om met jullie, collega’s, kennis te maken.
Last but not least: het voelt als een bijzonder cadeautje om er in één keer een hele serie nieuwe leerlingen bij te krijgen!
Tot spoedig!

Mohamed Amin Boulahdaraj - Stagair ICT

Hallo,
Mijn naam is Mohamed amin Boulahdaraj. Ik ben momenteel 19 jaar oud en ben een tweede jaar student ICT-Beheerder niveau 4 aan het mboRijnland in leiden. Ik loop stage van 2 september tot 31 januari.
Ik heb voor het vak ICT gekozen omdat de vaardigheden van ICT overeenkomen met mijn eigen sterke punten en hoop daarbij dat de ICT-afdeling van BplusC mij goed kan begeleiden om sterker te worden in ICT zodat ik mijn vaardigheden kan verbeteren en voorbereid ben op het bedrijfsleven.

Uit dienst

Anne Claas (docent Muziek)
Ivanka Neeleman (docent Muziek)
Rinus Veldhuijzen (medewerker Facilitair)
Jeroen Bos (projectmedewerker I&M)
Luis Bautista (docent Onderwijs)