Kort nieuws

Jaarplanning | Thuiswerken | Maak je eigen instructiefilmpje

Uitleg jaarplanning

De meesten van jullie zijn waarschijnlijk al bekend met de jaarplanning. Dit document is bedoeld om inzicht te krijgen in welke evenementen/activiteiten BplusC onderneemt. Wat organiseren we wanneer, waar, welke afdeling en projectleider is erbij betrokken? De jaarplanning staat vanaf nu niet meer op de I-schijf, maar in OneDrive en is dus nu overal en door iedereen te raadplegen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je bij de jaarplanning kunt komen en wat je moet doen als je iets erin wilt wijzigen.

Thuiswerken

We werken nu allemaal thuis. De een vindt dat misschien heerlijk (geen reistijd meer, lekker in je korte broek achter de computer). Voor de ander is het lastig (als je kinderen thuis hebt of geen fijne werkplek). Iedereen mist het contact met collega's, leerlingen en klanten. Veel collega's hebben een foto ingestuurd, om te laten zien hoe zij nu thuis aan het werk zijn. Bekijk ook het compilatiefilmpje (met dank aan Pepijn Uitterhoeve)! 


Frank Baetens


Overleg van de Cursusadministratie


Koffie en kolder met Maria Peters, Livia Vliegen en Léonie van der Geest

Maak je eigen instructiefilmpje!

Sinds de bibliotheek aan de Nieuwstraat dicht is, gaat het i-Lab online verder. Elke week worden er Maker Movies (instructiefilmpjes) geüpload naar YouTube, zodat kinderen van alle leeftijden thuis aan de slag kunnen. Striptekenen bijvoorbeeld, een stopmotion maken of een 3D-game. Projectleider Anja Schakel heeft een hand-out gemaakt waarin ze uitlegt hoe je zelf zo'n instructiefilmpje kan maken. Wie weet ook handig voor jou!