Volksuniversiteit

Ontdek de plus in jou!

Digitale vaardigheden oefenen of een taal leren

Blader online door onze brochure 2019-2020!

Een volksuniversiteit biedt onderwijs voor volwassenen. Bij BplusC richten we ons op taal- en schrijfcursussen en computervaardigheden. Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker om in onze samenleving mee te kunnen doen. Maar wat als je nog niet vertrouwd bent met de mogelijkheden van computer en internet of de snelle ontwikkelingen niet bij kunt houden?

Computercursussen
Kun je al (een beetje) mailen, surfen op internet of tekstverwerken, maar wil je dat beter onder de knie krijgen? Kijk dan eens bij onze computercursussen. In drie lessen leer je klassikaal en onder begeleiding van een docent beter omgaan met internet of programma’s zoals Word, Excel en Windows 10. Tijdens de lessen is er voor iedere deelnemer een computer (laptop) beschikbaar.

Oefenen onder begeleiding
Daarnaast kun je in onze bibliotheken Nieuwstraat, Leiderdorp en Het Gebouw elke week onder begeleiding oefenen op de computer. Klik&Tik is een oefenprogramma voor mensen die nog (bijna) nooit met een computer hebben gewerkt. Je kunt thuis oefenen, achter je eigen pc, maar je kunt dit programma ook onder begeleiding volgen bij BplusC.

Digisterker
In de cursus DigiSterker leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt.

Gratis basiscursus
Klik&Tik en DigiSterker zijn gratis basiscursussen, toegankelijk voor mensen met of zonder bibliotheekabonnement, die geen kennis hebben van computers, internet of e-mail. Vraag meer informatie bij de balie van onze bibliotheken.

Digitaal spreekuur
Weet je niet zo goed welke cursus het best bij je past? Loop dan eens binnen bij ons Digitaal spreekuur. Hier krijg je uitleg over het digitaal lenen van boeken en over het gebruik van pc, tablet, e-reader of mobiele telefoon. Ook kunnen onze vrijwilligers je meer vertellen over onze (gratis) computercursussen. Op maandag (14-16 uur) in bibliotheek Nieuwstraat en Merenwijk, op donderdag in Leiderdorp (10.30-12.30 uur) en Merenwijk (14-16 uur).

Van Arabisch tot Zweeds
Het leren van een andere taal vergroot je wereld! Je kunt bij ons terecht voor een groot aantal taalcursussen, van Arabisch tot Zweeds, van conversatieles tot vakantiecursus. Spreken, luisteren, schrijven en lezen staat in de meeste cursussen centraal.

Handig voor de vakantie
Talenkennis is niet alleen nuttig, het is ook leuk. Door het beheersen van een taal vind je niet alleen gemakkelijker je weg op vakantie, het stelt je ook in staat de bewoners, de cultuur en de historie van het taalgebied te leren kennen. Voor werk en studie is het behalen van het Cambridge First Certificate een aanrader.

Instromen
De meeste taalcursussen starten in september/oktober en februari. In overleg is instromen in een cursus ook mogelijk.

Dutch for foreigners/NT2
BplusC offers Dutch courses for non-native speakers. We offer six different levels, Nederlands 1 to 6, training Staatsexamen NT2, and a grammar course. 

Creatief schrijven
Nieuw in ons aanbod: leer onder begeleiding van onze docenten je eigen verhaal of zelfs je eigen boek schrijven!

Ontdek je talent bij onze Volksuniversiteit!

Alle cursussen van onze Volksuniversiteit