Musicaldans 10+

Proefles

Ben je 9 jaar of ouder en lijkt het je leuk om meer te weten over dans binnen musicals? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Met zang, dans en acteren worden de meest indrukwekkende shows neergezet. Tijdens deze cursus focussen wij on voornamelijk op de dans binnen musical. Musicaldans kent vele verschillende stijlen. Zo zullen we de ene keer werken aan een dans die binnen de hiphop past en de andere keer aan een technischer jazz-achtig stuk. We dansen op hedendaagse nummers uit ‘The Greatest Showman’ of op oudere hits als uit ‘West Side Story’. Misschien komt jouw favoriete musical ook wel langs! Want van ‘Annie’ tot ‘Hamilton’ tot ‘Descendants’, van alles komt aan bod. Deze cursus is geschikt voor kinderen van elk niveau.

In deze cursus leer je naast leuke dansen en indrukwekkende choreografieën ook een eigen karakter te ontwikkelen en te spelen binnen de dans. We werken aan van alles: niet alleen je techniek zal verbeteren, we gaan ook werken aan muzikaliteit, uitstraling en creativiteit.

Als iedereen de studio in is en elkaar gedag heeft kunnen zeggen starten we met de warming up. Daarna gaan we aan de slag met techniek. Zo leren we verschillende belangrijke passen die weer terugkomen in de choreografieën. Vervolgens leren we een choreografie aan, maar het is meer dan zomaar dansen! Bij musical dans komt namelijk ook acteren om de hoek kijken: zijn we blij en bouwen we een feestje of is het een serieuzere dans en zijn we angstig? Met welk gevoel je een dans uitvoert heeft heel veel invloed op hoe deze eruit ziet. Als afsluiter zullen we nog een leuk, nuttig spelletje doen!

Van de docent kan je veel individuele aandacht verwachten, zodat je snel kan groeien. De docent zal differentiëren tussen niveaus van verschillende cursisten zodat ieder individu kan doorgroeien. Tegelijkertijd zal er voldoende ruimte worden opengehouden om zelf te kunnen ontdekken en je eigen creativiteit kwijt te kunnen in dans.

Het cursusjaar wordt afgesloten met een voorstelling of een presentatie-moment. Hierin kan je aan papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en wie er nog meer wilt komen kijken laten zien waar je het afgelopen jaar aan hebt gewerkt.

Zorg dat je kleding draagt wat lekker zit en waarin je makkelijk kunt bewegen. Verschillende dansen vragen soms om verschillend schoeisel. Een stoere dans vraagt bijvoorbeeld om gympen en voor een technische dans zijn ballet- of jazzschoenen prettig.

 

Omslagfoto: (foto: Rob Oudshoorn)


Maak het mee

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Musicaldans 10+

Activiteitscode: 2.5-006
Cursusnaam: Musicaldans 10+
Lesvorm: {{ coursetypes[0].name }} - {{ coursetypes[0].type }}
{{ errors.first('step1.DLN_BLOCK') }}
{{ errors.first('step1.courseType') }}
{{ errors.first('step1.DLN_VR2') }}
{{ errors.first('step1.VGD_TARIEFCODE') }}

{{ errors.first('step2.LL_GESL') }}
{{ errors.first('step2.LL_VL') }}
{{ errors.first('step2.LL_VN') }}
{{ errors.first('step2.LL_NM') }}
{{ errors.first('step2.LL_GEBDAT') }}
{{ errors.first('step2.LL_ADRES') }}
{{ errors.first('step2.LL_NR') }}
{{ errors.first('step2.LL_PC') }}
{{ errors.first('step2.LL_PLAATS') }}
{{ errors.first('step2.LL_TEL1') }}
{{ errors.first('step2.LL_TEL2') }}
{{ errors.first('step2.LL_EMAIL') }}

Voor cursisten onder de 18 dienen de onderstaande formuliervelden te worden ingevuld te worden door een ouder of voogd:

Gegevens lesgeldplichtige:

{{ errors.first('step3.VGD_VL') }}
{{ errors.first('step3.VGD_VN') }}
{{ errors.first('step3.VGD_NM') }}
{{ errors.first('step3.VGD_GEBDAT') }}
{{ errors.first('step3.VGD_ADRES') }}
{{ errors.first('step3.VGD_NR') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PC') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PLAATS') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TEL1') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TEL2') }}
{{ errors.first('step3.VGD_EMAIL') }}

{{ errors.first('step3.DLN_VR17') }}
{{ errors.first('step3.VGD_REKENING') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TENAAM') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PLAATS') }}
{{ errors.first('step3.DLN_INCTERM') }}
{{ errors.first('step3.payment') }}
{{ errors.first('step3.DLN_INC') }}

{{ errors.first('step3.DLN_AVG1') }}

Bedankt voor uw inschrijving.

Bedankt voor je inschrijving. Je inschrijving wordt momenteel verwerkt. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging via mail. Bij eventuele vragen of opmerkingen kun je contact opnemen via cursusadministratie@BplusC.nl of via telefoonnummer 0900 23 23 000.

Meerdere inschrijvingen?

Klik hier indien u nog een cursist wilt inschrijven.

Inschrijving mislukt.

Er is iets mis gegaan tijdens uw inschrijving, mogelijk wordt deze pas later verwerkt. Wij verzoeken u vriendelijk om contact op te nemen via cursusadministratie@BplusC.nl of via telefoonnummer 0900 23 23 000.

Andere cursussen in categorie jazz/show/musicaldans