Het bruist van de activiteiten bij BplusC 

- zelfs nu alle locaties zijn gesloten -

Leiden, april 2020

Beste (ouders van) BplusC bibliotheekleden, leerlingen/cursisten, overige klanten en bezoekers,

We werken sinds enkele weken onder de dreiging van het coronavirus. Tot nader bericht is BplusC volledig gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We volgen hiervoor de richtlijnen van het RIVM.

Je hebt hierover wellicht al vragen gesteld aan onze klantenservicemedewerkers of je krijgt inmiddels online les van je eigen docent.

Nu de overheid heeft besloten om de coronamaatregelen te verlengen, willen we langs deze weg graag al onze klanten en bezoekers nader informeren over wat dit betekent voor de diensten en activiteiten van BplusC.

Let op: dit is een momentopname. Kijk op deze pagina voor actuele informatie!

Bereikbaarheid | BplusC blijft bereikbaar!
• via telefoon 0900 23 23000 (gebruikelijke belkosten) van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur
• per mail via klantenservice@BplusC.nl

Er zijn nog steeds volop kansen om de ‘plus’ in jou te ontdekken bij BplusC. Onze medewerkers kunnen je helpen met al je vragen en informatie geven over de verschillende mogelijkheden.

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden over maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Het bruist van de activiteiten bij BplusC - zelfs nu alle locaties zijn gesloten -

Bibliotheek

Lezen
Het lenen van fysieke boeken is op dit moment (nog) niet mogelijk. We onderzoeken of we dit op korte termijn in aangepaste vorm kunnen hervatten, bijv. door een ‘uitgifteloket’ in bibliotheek Nieuwstraat en in de wijken, door inzet van onze Biebbus of een bezorgservice, in samenwerking met een partner uit de stad. Voorwaarde is wel dat dit op een veilige manier kan, zowel voor jou als voor onze medewerkers. Nadere informatie hierover volgt zo snel mogelijk!

Online bibliotheek
Tot het zover is, kun je gelukkig wel digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online bibliotheek! Onze klantadviseurs helpen je graag op weg bij alle vragen over (het installeren van) e-books, luisterboeken en de LuisterBieb-app, digitale mogelijkheden voor kinderen die lezen lastig vinden, informatie voor spreekbeurten en werkstukken en allerlei interessante en nuttige bronnen, die digitaal beschikbaar zijn.

Online leesbevordering voor thuis
De coronacrisis heeft de leesbevordering in de kinderopvang en klassen stilgelegd. Gelukkig zijn er genoeg online initiatieven waarmee je ook thuis met lezen, schrijven en boeken aan de slag kunt. Een selectie van de (tijdelijke) gratis activiteiten rond online leesbevordering is te vinden op www.lezen.nl/nl/online-leesbevordering-voor-thuis

HuiswerkKamer
BplusC ondersteunt deelnemers van de HuiswerkKamer door leerlingen, die thuis geen of onvoldoende computervoorzieningen hebben een laptop ter beschikking te stellen. Dit gebeurt in overleg met JES Rijnland en de betrokken onderwijsinstellingen.

Lessen & Cursussen
Het overgrote deel van onze lessen en cursussen gaat gewoon door! Er wordt in vrijwel alle disciplines online lesgegeven, wat docenten en leerlingen zich in razend tempo eigen hebben gemaakt.

Taalhuis
Bezoekers aan het wekelijkse Taalcafé kunnen zich aanmelden voor een wandel- of fietsmaatje: samen met een vrijwilliger een wandeling of fietstocht maken en Nederlands oefenen, uiteraard met voldoende afstand.
Deelnemers aan de Lees- en Schrijftafels krijgen nu wekelijks per mail een lesbrief met opdrachten, die wordt nagekeken en besproken met een vrijwilliger. Je kunt je voor beide activiteiten aanmelden via taalhuis@BplusC.nl
Kijk hier voor nog meer alternatieven, om samen of zelf thuis te oefenen en tips voor vrijwilligers. 
Op de website digitaalhuis, die pas online is gegaan, is nog meer relevant aanbod voor deze doelgroep overzichtelijk samengebracht. Dit wordt de komende tijd nog verder uitgebreid.

Abonnements- en lesgeld
We werken keihard om alles bij BplusC zo gewoon mogelijk doorgang te laten vinden, maar we realiseren ons dat onze dienstverlening – ten gevolge van de coronamaatregelen – anders is dan je van ons gewend bent.

We krijgen heel veel positieve reacties, waaruit blijkt dat jullie onze inzet erg waarderen.

Om dit te kunnen blijven doen – nu en in de toekomst – vragen we jouw begrip voor het feit dat de abonnements- en lesgelden doorlopen, ook al is onze dienstverlening nu noodgedwongen anders dan anders. Voor reeds betaalde lessen, cursussen en andere activiteiten, die op dit moment geheel niet doorgaan, bieden we vouchers aan, die je op een later moment kunt inzetten. De klantenservice neemt hierover contact met je op.

We rekenen erop hiermee deze lastige periode te kunnen overbruggen en kijken ernaar uit je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen in een van de BplusC-locaties!

Met vriendelijke groet,

Willem van Moort
Voorzitter raad van bestuur BplusC