Lees- en schrijftafel

Oefenen met lezen en schrijven

Wil je oefenen met lezen en schrijven? Samen oefenen is leuker en makkelijker! Bij het Taalhuis van BplusC kun je meedoen aan de Lees- en Schrijftafels. We komen bij elkaar in de bibliotheek om samen te oefenen. Een vrijwilliger begeleidt de Tafels. 

Lees- en schrijftafel
Samen met andere volwassenen oefenen we in kleine groepjes met lezen en schrijven. Bijvoorbeeld met de volgorde van woorden in een zin, spelling en werkwoorden. Het schrijven van een kaartje of het invullen van en formulier. En we lezen samen mooie, grappige en spannende verhalen in eenvoudige Nederlandse woorden.

Twee soorten
Er zijn twee soorten lees- en schrijftafels. Je komt naar de Lees- en schrijftafel NT1 als Nederlands je moedertaal is. (NT1 = Nederlands is je eerste taal. Je bent in Nederland geboren of je hebt in Nederland op de basisschool gezeten). Je komt naar de Lees- en schrijftafel NT2 als Nederlands je tweede taal is (NT2 = Je spreekt een andere taal en bent de Nederlandse taal aan het leren).

 
Meer informatie en aanmelden  
Als je meedoet, kom je minimaal 8 van de 10 keer. Meedoen is gratis. Stuur een mail naar taalhuis@bplusc.nl of kom langs bij de balie. 


Tijden en locaties


Het Gebouw

Plaats: BplusC Bibliotheek Het GebouwArubapad 4 (Leiden Noord) 

Tafel Dag Tijd Niveau
Lees- en schrijftafel NT2 Dinsdag 09.30 tot 11.00 uur A1 t/m B1

 

Nieuwstraat

Plaats: BplusC bibliotheek Nieuwstraat, Nieuwstraat 4 (Leiden Centrum)

Tafel Dag Tijd Niveau
Lees - en Schrijftafel NT1 Dinsdag 14.00 tot 16.00 uur A1 t/m B1
Lees - en Schrijftafel NT2 Vrijdag 13.00 tot 15.00 uur A1 t/m B1

 

Leiderdorp 

Plaats: BplusC bibliotheek Leiderdorp, Van Diepeningenlaan 110 (Sterrentuin) 

Tafel Dag Tijd Niveau
Lees- en schrijftafel NT2 Donderdag 09.30 tot 11.00 uur A1 t/m B1


Thuis extra oefenen?
Wil je nog meer oefenen met lezen en schrijven? Kijk dan eens naar de Lesbrieven om samen te oefenen met taal. Bijvoorbeeld met een familielid of een taalmaatje. Met elkaar de taal leren is leuker en makkelijker.