Gezocht! Taal-wandel-deelnemers

voor bezoekers van het Taalcafé

Help ons de bezoekers te informeren!

Het Taalcafé voor anderstaligen is dicht. Dat is nodig maar ook heel jammer. De bezoekers zullen juist in deze tijd de wekelijkse ontmoeting missen! Ze willen graag doorgaan met Nederlands oefenen, en ze hebben vast veel vragen over alles wat we in Nederland afspreken. Vrijwilligers van het Taalcafé bedachten een alternatief: met z’n tweeën een wandeling of een fietstocht maken, natuurlijk met voldoende afstand.

Het Taalhuis ondersteunt hierin. Langs veel verschillende wegen laten we de bezoekers weten dat ze zich bij het Taalhuis kunnen aanmelden. Dan worden ze gekoppeld aan een Taal Wandel- of Fietsmaatje, en kunnen ze samen op pad. De gesprekken onderweg zijn een goede oefening in Nederlands spreken, net als anders in het Taalcafé. En het is ook een gelegenheid om uit te wisselen hoe het gaat. Juist in deze moeilijke en ernstige tijd is het goed om contact te houden!
Afgelopen week hebben Jaap (Taalcafé vrijwilliger) en Beyram (Taalcafé bezoeker) samen al een flinke wandeling gemaakt. Zij liepen naar het Valkenburgse meer. Beyram heeft een goede conditie, want hij loopt regelmatig een hele of halve marathon. Voor hem was het wandelen een welkome afleiding: hij mist zijn gezin dat momenteel in een AZC verblijft, waar hij nu niet welkom is.

Ken je iemand die regelmatig op donderdag het Taalcafé bezoekt? Vertel hem of haar over dit alternatieve ‘taalcafé’. Aanmelden kan met een berichtje naar Taalhuis@bplusc.nl. Belangrijk is, om daarin naam en telefoonnummer te noemen. Het Taalhuis zorgt voor een ‘match’ met 1 van de vrijwilligers.