Computerles voor beginners

Wil je meer leren over computer en internet? In de bibliotheek kan je onder begeleiding oefenen met internet. Vraag ernaar bij de balie. Juist in deze tijd is het fijn om de weg te weten in de digitale wereld!

Wil je ergens boodschappen bestellen? Of het laatste Coronanieuws opzoeken? Of wil je een afspraak maken met de gemeente of met het ziekenhuis? Vaak kan je dit alleen regelen via internet. Maar wat als je zoeken op internet nog moeilijk vindt? 
Dan zijn de programma’s 10x websites oefenen of Digisterker echt iets voor jou. 

 

Begeleid oefenen bij Taalhuis BplusC  

10x websites oefenen is een oefenprogramma voor mensen met een beetje computerervaring, die wat extra ondersteuning zoeken. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten. Je oefent op internet met websites die je nodig hebt voor dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen, een reis plannen, inloggen op de website van je huisarts.  
Deelname is gratis en ook toegankelijk voor mensen die geen bibliotheekabonnement hebben. 

Waar: in de bibliotheken Nieuwstraat, Leiderdorp en Het Gebouw 
Wanneer: vanaf september 2022   

 

Digisterker
In deze cursus leer je stap voor stap hoe je digitaal iets regelt bij de overheid, bijvoorbeeld: aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Vaak moet je hiervoor een DigiD aanvragen. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet.
Digisterker bestaat uit drie bijeenkomsten.
De cursus is gratis en ook toegankelijk voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. 

Kijk hier voor alle data. 

 

Digivitaler

Vervolg op Digisterker.  In drie bijeenkomsten leer je door praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding om zelf aan de slag te gaan op de website van je huisarts, het ziekenhuis, de apotheek, de thuiszorg en je zorgverzekeraar.

Kijk hier voor de data

Heb je vragen of wil je je inschrijven? 
Kom langs in de balie in de bibliotheek, of stuur een mail naar taalhuis@bplusc.nl

Aanmelden kan via de balie in elke bibliotheeklocatie. 

Kijk hier voor de andere computerlessen bij BplusC