BoekStart

Voorlezen aan je baby is leuk, gezellig en leerzaam. Kinderen worden taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school. 

Wat is BoekStart?
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Gratis BoekStartkoffertje
Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje.
Lees op deze pagina meer over wat er in het koffertje zit en hoe je er aan komt.

BoekStart voorleesapp
Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijkse actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen! Download de app voor IOS en voor Android

De BoekStartcoach
Beginnen met voorlezen al vanaf het begin maakt een groot verschil! De BoekStartcoach van BplusC is er voor vragen van ouders van jonge kinderen over voorlezen en mediagebruik. Zij is wekelijks aanwezig bij het consultatiebureau van het CJG in de Stevenshof (woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur) en in Leiderdorp (dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur). Ze helpt je bij uitdagingen, geeft tips, luistert en gaat samen met jou op zoek naar passende boeken. Heb je een vraag aan de Boekstartcoach? Mail gerust naar boekstartcoach@bplusc.nl

Verhalen vertellen

Hoe word jij de beste verhalenverteller? Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Bekijk en lees hier tips over hoe jij de beste verhalenverteller wordt!