Het voorwoord van de Boekenweek

Boekenweek 2021

De Boekenweek 2021 is in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ toch verschillende activiteiten georganiseerd om het boek te vieren. 

Op woensdag 10 maart ontvangt BplusC schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, die vanuit Genua in gesprek gaat met journalist Theo de With van het Leidsch Dagblad. Het interview is gratis te volgen. Via de chat kun je de schrijver zelf ook een vraag stellen.  


Foto: Stephan Vanfleteren

De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden, wanneer we weer volledig open zijn. De 86e editie heeft als thema Tweestrijd.
Innerlijke conflicten en verscheurdheid liggen aan de basis van de menselijke natuur. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? Het hart zegt niet altijd hetzelfde als onze ratio, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand.
In de literatuur krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld.

Hanna Bervoets schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk.
Roxane van Iperen schrijft het essay De genocidefax bij het thema van de Boekenweek. 

Activiteiten Boekenweek 2021 bij BplusC

In gesprek met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer 
woensdag 10 maart 2021 | 20.00-21.00 uur
Volg het interview via livestream:

Klik door naar Vimeo om via de chat een vraag voor de schrijver in te kunnen sturen.