Bibliotheek Nieuwstraat

Nieuwstraat 4 - 2312 KB Leiden

071 516 85 00 - klantenservice@bplusc.nl

Welkom bij onze bibliotheeklocatie Nieuwstraat!

De bibliotheek is een plek om te ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten.

Zo is de bibliotheek ook een ontmoetingsplek voor Leidenaren, bijvoorbeeld door middel van leesclubs of het taalcafé. Maar je kunt je vaardigheden ook ontwikkelen in de bibliotheek. Of het nu de Nederlandse taal leren is, of het ontwikkelen van je 21st century skills: bij ons kan het allemaal. 

In onze bibliotheek Nieuwstraat kun je natuurlijk ook van een hoop andere bibliotheekdiensten gebruik maken. Je kunt langs de tientallen boekenkasten struinen op zoek naar nieuw leesvoer, een krantje lezen in onze historische en groene binnenplaats, studeren met goed uitzicht of een kop koffie drinken bij leescafé Coffeestar.

Dit zijn onze openingstijden:

maandag

09:00 - 18:00* uur

dinsdag

09:00 - 18:00* uur

woensdag

09:00 - 21:00* uur

donderdag

09:00 - 21:00* uur

vrijdag

09.0018.00* uur

zaterdag

10.00 - 17.00 uur

zondag

13:00 - 17:00 uur

op elke laatste zondag van de maand. Dicht op 31 maart Tweede Paasdag. Open op 24 maart.

* Tussen 9.00 en 10.00 uur kun je boeken lenen en terugbrengen, kranten en tijdschriften lezen of werken achter de computer. Er is iemand aanwezig voor toezicht, maar niet voor afhandeling van vragen of inschrijving

Let op: er is helaas geen avondopenstelling van 17 juli tot en met 21 augustus 2024

Lid worden van de bibliotheek!

Ben je nog geen lid van de bibliotheek, maar wil je dit wel graag worden? Wist je dat kinderen tot 18 jaar zelfs gratis lid kunnen worden? Meld je aan en word lid van de bieb! Klik dan op onderstaande knop om je te registreren.

Wat kan ik allemaal doen in bibliotheek Nieuwstraat?

👉 Kom boeken lenen uit onze uitgebreide bibliotheekcollectie voor jong en oud. De collectie bestaat uit: leesboeken, romans, informatieve boeken, e-books, grootletterboeken, anderstalige boeken, luisterboeken, tijdschriften en kranten. Ook is er een Boekstartcollectie en een Bereslimcollectie.

👉 Ook het Taalhuis is actief in bibliotheek het Gebouw! Je kunt hier terecht bij het taalcafé, voor de lees- en schrijftafel, maar ook voor de speciale taalhuiscollectie!

👉 Bezoek het Informatiepunt Digitale Overheid voor ondersteuning bij contact met de digitale overheid

👉 Zoek je een plek om in alle rust te kunnen studeren? We bieden individuele diverse studieplekken aan om lekker aan te kunnen werken

👉 Er zijn speciale studeer- en oefenplekken voor de Taalmaatjes op deze locatie aanwezig

👉 In het midden van onze bibliotheek staat een groot i-Lab! Een plek voor kinderen om te werken aan hun 21st century skills zoals programmeren, VR en 3D-printen

👉 Je kunt ook gebruik maken van onze gratis Wifi!

👉 Neem plaats achter een (oefen)computer

👉 Je kunt bij ons ook achter een computer kruipen met toegang tot de Krantenbank en het Muziekweb

👉 Moet je binnenkort je theorie verkeersexamen maken? Oefen dan gratis examens in onze bibliotheek! Kom langs, verbind met ons netwerk en oefen zo vaak als jij maar wilt! 

👉 Kom je liever in alle rust lezen? We hebben een mooie leestafel waar je een boekje aan kunt lezen, maar waar ook de nieuwste kranten en tijdschriften liggen

👉 Wil je een ruimte in onze bibliotheek huren? Dat kan ook! Bekijk deze pagina voor meer informatie.

👉 Natuurlijk beschikt ook deze locatie over een printer. Je kunt hier op A4 en A3 in zowel kleur als zwart-wit printjes en kopietjes maken

👉 Daarnaast vinden er regelmatig activiteiten plaats op deze locatie. Meer hierover weten? Bekijk dan onze agenda!

Waar vind ik de bibliotheek?

Door op de onderstaande kaart te klikken kun je navigeren naar de bibliotheek.

Ons adres is: 
Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer
Met de cityshuttle word je gratis in het centrum afgezet op een locatie naar keuze en word je ook weer gratis opgehaald wanneer je wilt. 

Vanaf Leiden Centraal is het 15-20 minuten lopen naar de bibliotheek. Daarnaast zijn er bushaltes op de Breestraat en op de Korevaarstraat (bussen 2, 4, 6, 7, 45, 169, 182, 187 en 400).