Landelijk zoeken en aanvragen van titels

Aanvragen bij andere bibliotheken stop gezet tot 6 april ivm coronavirus

Helaas is het niet langer mogelijk materialen bij andere bibliotheken aan te vragen. Reden hiervoor is dat steeds meer bibliotheken, ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus, hun deuren sluiten. Hierdoor kunnen vele aanvragen niet meer worden afgehandeld en is zowel het provinciale als het landelijke leenverkeer steeds minder zinvol.

Gelukkig kun je wel digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek! Ook via de website van DBNL is een rijke collectie e-books en andere teksten online te vinden. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html. Voor zowel jeugd als volwassenen zijn er tal van interessante digitale bronnen via de openbare bibliotheek beschikbaar en volwassenen kunnen ook terecht in de digitale bronnen van de KB zoals bijvoorbeeld Delpher (vrij toegankelijk) en de wetenschappelijke e-book collectie (KB-lidmaatschap nodig). 

Materialen aanvragen uit andere Bibliotheken via aanvragen:
Als je een item zoekt wat niet in onze catalogus zit maar wat je wel graag wilt lenen dan kun je het item aanvragen bij een andere Bibliotheek via bibliotheek.nl. Hiervoor rekenen we wel kosten

Aanvragen, kosten:
Bij openbare bibliotheken uit Zuid-Holland: € 1,00
Bij openbare bibliotheken, overige provincies, bibliotheken, universiteiten en hogescholen: € 5,00

Het te betalen bedrag komt op je lenerspas te staan. 
Deze kosten zijn terug te zien in het betaaloverzicht van je eigen profiel op de app.
Bij annulering van een reservering kan dit niet teruggeboekt worden en moet je dit bedrag betalen.

Je hebt 10 dagen de tijd om een reservering op te halen.