Kinderen - i-Lab

Aan of uit? Week van de Mediawijsheid

Wanneer kies jij om aan of uit te staan?

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'

Elk jaar maakt BplusC een programma bij de landelijke Week van de Mediawijsheid.

Programma Week van de Mediawijsheid 2019. 
Alle activiteiten zijn gratis

Vrije werkplaats, editie Het Gebouw | woensdag 13 november 
Het innovatielab van BplusC (i-Lab) komt naar Leiden noord! Tijdens deze vrije werkplaats uren kan iedereen tussen 6 – 100 jaar onder begeleiding aan de slag met het programmeren van robot Cubetto, een chocolade tekening maken met de 3D printer, knutselen en bouwen met de 3D pen.

Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: BplusC locatie Het Gebouw, Arubapad 4 Leiden

Vrije Werkplaats, editie Nieuwstraat | vrijdag 15 november 
Tijdens deze vrije werkplaats uren kan iedereen tussen 6 – 100 jaar onder begeleiding aan de slag met nieuwe technieken. Probeer deze vrijdag een VR-bril uit en stap in de wonderlijke wereld van virtual reality.

Tijd: 14:30-17:30 uur
Locatie: BplusC locatie Nieuwstraat, Nieuwstraat 4 Leiden

CoderDojo | zaterdag 16 november 
De CoderDojo is een gezellige club waar je leert programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer! Doe deze zaterdag mee met het thema "Bits, Beats, Bytes & Bots". Met behulp van sensoren laat je robots (zoals de micro:bit en de mBot) met elkaar communiceren. De CoderDojo Leiden viert haar eerste lustrum en dit is een extra feestelijke bijeenkomst!

Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: BplusC bibliotheek Nieuwstraat, Nieuwstraat 4 Leiden
Aanmelden via www.coderdojo-leiden.nl

EXTRA ACTIVITEIT

i-Lab innovatiefestival | zaterdag 23 november
Een middag vol tech-activiteiten voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Doe mee met chocolade printen uit de 3D printer, maak een lampje met Technika10, en zet een VR-bril op! Kom kijken bij karikatuurtekenaar Rob Worst en het optreden van Space-ci-men. Of schrijf je vooraf in voor een workshop Games maken met Scratch, vloggen of 3D printen. Iedereen is welkom, maar de meeste activiteiten zijn voor ouders met kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: BplusC bibliotheek Nieuwstraat, Nieuwstraat 4 Leiden

Terug naar het overzicht