Kinderen - i-Lab

Koffiebijeenkomst Mediaopvoeding

voor ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar | Week van de Mediawijsheid 2019

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'

Koffiebijeenkomst voor jonge ouders
CJG, BplusC en JESRijnland organiseren woensdag 13 november van 9.30 tot 11.00 uur in bibliotheek Het Gebouw een koffiebijeenkomst over mediaopvoeding voor ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op jonge kinderen. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content? 

Kinderen groeien op in een wereld die steeds digitaler wordt. Hoe kun je hier verantwoord mee omgaan, ervan genieten en de balans bewaren? 

Elk jaar maakt BplusC een programma bij de landelijke Week van de Mediawijsheid.

Terug naar het overzicht