Bibliotheek Het Gebouw

Wijscobus in het Gebouw

Samen wijzer worden in de wijk!

De Wijscobus is een bus vol met verrassende vondsten die je bijna elke woensdagmiddag kunt vinden in onze bibliotheek bij het Gebouw. Wijscoman Jos is van alle markten thuis op het gebied van kennis. Van religie en geschiedenis tot biologie en biodiversiteit, hij staat voor je klaar om al je brandende vragen te beantwoorden!

De komende maanden komt de Wijscobus op woensdagmiddagen naar BplusC in Het Gebouw. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden terecht bij Jos om mee te doen aan zijn uiteenlopende programma om kinderen interessante weetjes te leren en hier zelf mee aan de slag te gaan. Jos neemt de knutselspullen en andere objecten mee. Jij hoeft alleen maar je gezond verstand mee te nemen!

Ga in gesprek over superkleine kriebelbeestjes, verrassende strandvondsten en hoe gezond vruchtensap eigenlijk is. Hoe werkt een batterij? Ontdek stenen, botten en fossielen samen met Wijscoman Jos.

Kinderen kunnen natuurlijk ook zelf vragen stellen, zodat je samen met Jos naar oplossingen op zoek kunnen gaan. Je mag ook zelf spannende onderwerpen aandragen en leuke vondsten meebrengen om aan Jos te laten zien.

Tijdens Leiden 2022 trokken Wijscomannen Jos van den Broek en Danny Molenaar door de stad om nieuwsgierigheid op te wekken bij jong en oud. Hun knalroze Wijscokar zat altijd vol met bijzondere vondsten: van grote walviswervels tot de priegeligste insectjes. De Wijscokar kwam op buurtfeesten en scholen, bij speeltuinen en festivals, en reed zelfs in de 3 October-optocht mee. Nu is de Wijscokar de Wijscobus geworden maar het enthousiasme is onverminderd gebleven.

Op het programma de komende weken staan onder andere:

  • Wat is duurzame energie? Kun je zelf een werkende batterij maken?
  • Wat hebben vijf- en zespuntige sterren met elkaar te maken? Maak er zelf een!
  • Waarom hebben vliegen maar twee vleugels en wespen vier?

 

Waar:              Bibliotheek BplusC – Het Gebouw – Arubapad 4

Wanneer:        Woensdagmiddagen van 13.30 – 16.30 uur

                        12, 19 april

                        10, 17, 24, 31 mei

                        7, 21, 28 juni

Voor wie:         Nieuwsgierige kinderen van alle leeftijden

Door wie:         De Wijscomannen Jos en Danny

Terug naar het overzicht