Voorlezen aan jonge kinderen

Deze lezing is vervallen!

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en een leuke manier om samen met je kind bezig te zijn met verhalen. Voorlezen kan op vele manieren en in vele talen.

Maar waarom is voorlezen nou precies zo belangrijk? Hoe maak je voorlezen leuk en leerzaam? En maakt het nog uit in welke taal je voorleest? Onderzoekers van de Universiteit Leiden delen tijdens de ouderavond antwoorden op deze vragen. Ook geven zij praktische tips om interactief voor te lezen aan jonge kinderen, aan de slag te gaan met zowel papieren prentenboeken als digitale prentenboeken en om in meertalige gezinnen in verschillende talen verhalen te delen. 

Lees jij graag voor en wil je meer weten over waarom voorlezen zo goed is en hoe je interactief en op verschillende manieren kan voorlezen? Of is voorlezen misschien eigenlijk niet echt iets waar jij plezier uit haalt of aan toe komt en wil je weten op wat voor manieren voorlezen wel bij jou en jouw gezin kan passen? We zien jullie graag op woensdag 14 december van 19.00 tot 21.30 uur in de BplusC bibliotheek (Nieuwstraat 4, Leiden).

 

Let op! Deze lezing is vervallen!

Aanmelden via https://www.letterlijk.nu/voorlezen-aan-jonge-kinderen-waarom-hoe-en-in-welke-taal/

Letterlijk, een maand lang vieren wij de letteren in Leiden. Met lezingen, boekpresentaties, debat, workshops en meer. Van scholen tot musea tot boekwinkels tot jouw favoriete plekje op de bank; even draaien ze allemaal om boeken.
Van 17 november tot en met 18 december bundelen we de verschillende literaire krachten die in de stad actief zijn tot een groter en sterker geheel. Wij presenteren Leiden als stad van kritische denkers, in kunst en wetenschap én wij investeren in de volgende generatie van kritische denkers.
Letterlijk Leiden promoot bestaande en nieuw initiatieven door Leidse makers. In onze stad van kennis en cultuur gebeurt al zo veel. Wanneer we deze krachten bundelen krijgen we een maand lang vol prachtige evenementen rondom taal en literatuur. 
Terug naar het overzicht