Muziek

vanPolanen presenteert: Caleb Caudle & band

"Better hurry up" Album release Tour

Caleb Cauldle maakt voor de eerste maal de oversteek naar Europa. En dat is een goede zaak voor muziekliefhebbers. Begint maart verschijnt zijn langverwachte 4de schijf: “better hurry up”opgenomen in de orginele Johnny Cash Cabin met behulp van een grote A lijst van muzikanten (o.a. Gary Louris, en John Paul White.)

De man uit North-Carolina is inmiddels in Amerikaanse kennerskringen een graag geziene podiumgast. Zijn laatste schijf Crushed Coins bleek een bescheiden doorbraakplaat. Een album weliswaar in het verlengde van het eerdere plaatwerk, maar waarop Caudle ook nog eens een flinke stap naar voren zet. Een stap die hem van poppy altcountry naar klassieke countrypop brengt. Zijn nieuwe werk toont aan dat Caleb Caudle ook buiten de strikt afgebakende Americana grenzen andere muzikale horizons verkent Reuze benieuwd!!

Fans van Robert Ellis zijn ook fan van Andrew Combs. Fans van Andrew Combs zijn ook fan van Robert Ellis. En fans van Robert Ellis en Andrew Combs worden ook fan van Caleb Caudle, die met Crushed Coins een voortreffelijk album heeft afgeleverd waarop zijn countryliedjes vallen onder de noemer popkiedjes met een hoofdletter P.

Altcountry ****

De ambachtelijk geschreven songs van Caudle zijn weldadig geproduceerd door John Ashley (bekend van The War on Drugs), en liefdevol gearrangeerd. De jongensachtige stem valt in slow motion achterover in donzige kussens van steelgitaren, piano en engelachtige achtergrondstemmen. Caudle maakt country-lite, die soms ook wel iets heeft van softpop uit de jaren zeventig.

Volkskrant ****

 

Terug naar het overzicht