Muziek

The Hanging Stars & Hollis Brown

vanpolanenpresenteert: 2 volwaardige shows van topbands voor de prijs van 1 !!!!

Voor de prijs van slechts 15 euro is het die dinsdag 1 november kortom "dubbel" genieten: van twee bands die de moeite meer dan waard zijn een keer naar Leiden af te reizen, beter wordt het niet ;)

The Hanging Stars klinken als de ontbrekende schakel tussen de Californische woestijnzon en de grijze luchten van Londen, de stad waar de groep vandaan komt. In het onlangs verschenen vierde album Hollow Heart mengt de groep  psychedelische folk en cosmic countryrock met Amerikaanse Westcoastpop uit de late jaren zestig en begin jaren zeventig., met vergelijkingen naar bands als de The Byrds, The Flying Burrito Brothers en Buffalo Springfield.

Hollow Heart werd opgenomen in de studio van Edwyn Collins in de Schotse Hooglanden, met overdag uitzicht op de Noordzee en ’s nachts de kristalheldere sterrenhemel als dak boven de hoofden van The Hanging Stars. Een bijna magische plek die heeft geleid tot wat in de Britse pers wordt omschreven als hun beste album tot nu toe. 

Uit Queens (NYC)  komt Hollis Brown, vernoemd naar Bob Dylan's nummer "The Ballad of Hollis Brown". Het is echter niet zo zeer Bob Dylan die doorklinkt in het muziekgeluid van Hollis Brown, eerder zijn dat bands als Neil Young & Crazy Horse, Creedence en the Band . Sinds het verschijnen van het nieuwe album In The Aftermath kunnen we daar de fans van The Rolling Stones aan toevoegen.

In The Aftermath is namelijk niets minder dan een sublieme remake van het klassieke Stones-album Aftermath 

Zanger Mike Montali is geen Mick Jagger maar beschikt over een prachtige, herkenbare stem die je ver doet denken aan Neil Young. De band is ijzersterk en brengt ons terug naar de gouden jaren '70 met een bonte mix van classic rock, blues, soul en southern rock.

Terug naar het overzicht